ŠEFIK DŽAFEROVIĆ OSUDIO ‘GNUSNE I KUKAVIČKE’ NAPADE! Predsjedavajući Predsjedništva BiH uputio telegram saučešća Macronu i francuskom narodu!

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio telegram saučešća predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu povodom terorističkih napada u Parizu i Nici, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

DŽAFEROVIĆ POZDRAVIO ODLUKU O ZABRANI ULASKA U BiH PRILEPINU: "Književnici  u druge zemlje idu sa knjigama, ne sa puškama" - GlobalCir

– Poštovani predsjedniče Macron, jako sam potresen vijestima o zvjerskim terorističkim napadima u Parizu i Nici. Vama, porodicama žrtava, kao i svim građanima Francuske, upućujem iskrene izraze saučešća, a povrijeđenima brz oporavak.

Napadi na nedužne ljude, na gradskim ulicama i u vjerskim objektima, predstavljaju gnusne i kukavičke postupke koje snažno osuđujem. Naša je zajednička obaveza da se svim snagama borimo protiv zločinaca i spriječimo ih u njihovoj namjeri da unesu osjećaj sveopće nesigurnosti, nepovjerenja i netrpeljivosti – navodi se u telegramu Džaferovića.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj