TURSKI NAROD JE U NAŠIM MISLIMA I MOLITVAMA! Šefik Džaferović uputio telegram saučešća Erdoganu nakon razornog zemljotresa u Turskoj

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu u povodu zemljotresa u Izmiru.

Džaferović razgovarao sa Erdoganom o borbi protiv pandemije koronavirusa

Poštovani predsjedniče Erdogan, sa dubokom tugom i zabrinutošću sam primio vijest o zastrašujućem zemljotresu koji je pogodio područje grada Izmira. U našim molitvama i mislima smo uz ljude u Izmiru i cjelokupan bratski turski narod“, navodi Džaferović u telegramu.

Porodicama nastradalih i predsjedniku Turske uputio je iskreno saučešće, povrijeđenima želje za što brži oporavak, te uputio pohvalu i podršku naporima hrabrih članova spasilačkih službi koji su spasili živote brojnih ljudi.

Zemljotres jačine 6,6 stepeni po Richteru pogodio je danas Izmir i susjedne turske provincije. Urušeno je više zgrada tokom podrhtavanja tla koje je trajalo i 15 sekundi, a spasilačke ekipe nadležnih turskih službi i mještani pretražuju ruševine zgrada kako bi pomogli unesrećenim. Do sada je iz Uprave za vanredne situacije pri Ministarstva unutrašnjih poslova Turske (AFAD) potvrđeno da je poginulo šest osoba, a 202 povrijeđene.

Iz susjednih provincija stiže pomoć u Izmir, a spasilačke ekipe i dalje vode trku s vremenom kako bi što prije pretražili ruševine i pomogli unesrećenim.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj