POZNATI GLUMAC TUŽIO TABLOIDE: U ponedjeljak londonski sud objavljuje je li Johnny Depp tukao Amber Heard

U ponedjeljak ujutro, 2. novembra, sud u Londonu donijeti će presudu u parnici u kojoj je Johnny Depp tužio britanski tabloid The Sun.

Extraordinary details of Johnny Depp and Amber Heard's marriage on day one  of libel case | Ents & Arts News | Sky News

Johnny Depp odlučio je tužiti The Sun i kompaniju News Group Newspapers, koja je vlasnik ovog tabloida, zbog teksta objavljenog u aprilu 2018. godine u kojem se tvrdi da je tukao Amber Heard u vrijeme dok su bili u braku.

Tokom 16 dana suđenja u julu ove godine na površinu su izašli mračni trenuci njihovog odnosa. Depp je nastojao dokazati kako nije ni napadao ni tukao Amber Heard, ona je predočila 14 slučaja u kojima je bila pretučena, što je dokaz za magazin The Sun da su pisali istinu.

Za Johnnyja Deppa presuda suda je od iznimne važnosti. Ako se donese presuda u njegovu korist, on će biti oslobođen tvrdnji da je tukao bivšu suprugu. Ako presuda neće ići njemu u korist on će i službeno biti proglašen „mlatiteljem žene“, kako ga je opisao tabloid The Sun.

Ta presuda ipak neće biti kraj sudskog parničenja Johnnyja Deppa i Amber Heard. On je protiv nje podigao još jednu optužnicu i to u američkoj državi Virginia. Tužba je „teška“ 50 miliona dolara i to zato jer je Amber Heard napisala kolumnu za Washington Post u kojoj je navela kako je bila žrtva obiteljskog nasilja. Slijedeći mjesec Depp će se pojaviti na sudu kako bi dao iskaz.

Johnny Depp i Amber Heard upoznali su se 2011. godine na snimanju filma „The Rum Diary“ da bi 2012. godine započeli vezu. Vjenčali su se u februaru 2015. godine a razišli su se godinu i pol dana kasnije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj