ZA LAHKU NOĆ: Sobne biljke koje će vam pomoći da bolje spavate i pobijedite nesanicu

Osim što uljepšavaju vaš životni prostor, sobne biljke mogu biti vrlo korisne za zdravlje. Odabir prave biljke za spavaću sobu može biti odličan način za poboljšanje vašeg sna.

Biljke koje treba staviti u spavaću sobu za bolji san! – Moderne žene

1. Lavanda

Lavanda se uglavnom koristi kao miris za sapune i šampone. Odlična je i kao sredstvo za čišćenje, ali njezina moć ne staje ovdje jer zapravo može pomoći u liječenju nesanice i tjeskobe. Istraživači su prepoznali kako udisanje njezinog mirisa može osloboditi umirujući, sedativni učinak.

2. Aloe vera

Još jedan prirodni iscjelitelj koji je odličan za smirivanje upala, ožiljaka i oštećene kože, biljka je aloe vere koja detoksicira tijelo. Može pomoći i iskorijeniti hemikalije koje se nalaze u sredstvima za čišćenje, pročišćavajući zrak u spavaćoj sobi. Ima još jedna zanimljiva stvar u vezi ove biljke. Naime, kad je visok nivo štetnih hemikalija u vašem domu, biljka će razviti smeđe mrlje.

3. Jasmin

U najnovijoj američkoj studiji dokazana je učinkovitost jasmina kao prirodnog ‘pomagača’ pri spavanju. Poboljšava kvalitet sna i poboljšava dobro raspoloženje pri buđenju te smanjuje anksioznost.

4. Zmija biljka

Preporučuje se za pročišćavanje kisika u domu. Odličan su izbor za spavaću sobu jer ih je lako održavati. Tokom noći ispušta kisik i istovremeno ‘upija’ ugljikov dioksid. Sve to pomože čistoći zraka i boljem snu.

5. Bršljan

Istraživanje koje je provela NASA pokazala je da je najbolja biljka za pročišćavanje zraka jer najučinkovitije upija formaldehid. Lako raste i i preživljava u umjerenim temperaturama i srednjoj izloženosti svjetlu. Najbolja je biljka koja će vam pomoći da spavate, u smislu učinkovitosti i jednostavnosti.

(Global CIR)

Komentiraj