I ZA NJEGA KAŽU DA JE NEPOTOPLJIV: Replika čuvenog broda ‘Titanic’ isplovljava 2022. godine

‘Novi ‘Titanic’, vjerna replika originala koji je potonuo u sudaru sa santom leda prije više od jednog vijeka, isploviće iz luke u Dubaiju 2022. godine. Novi ‘Titanic’ će otploviti prema Southamptonu, gradu iz kojeg je originalni “Titanic” krenuo na svoje prvo i posljednje putovanje.

Rezultat slika za replic of titanic

Nakon toga, brod će prevoziti putnike tokom ljeta iz Velike Britanije u SAD. Ostatak godine služiće kao luksuzni brod i ploviti prema potrebi.

Brod će biti visokoluksuzan, kao i potopljeni original, sa najnovijim tehnološkim rješenjima. Novi “Titanic” biće opremljen najnovijim navigacionim i bezbjednosnim sistemima i, za razliku od originala, bit će – nepotopljiv.

Ovaj projekat je najavljen 2012. godine, ali se tada od njega odustalo zbog finansijskih teškoća, podsjećaju ekonomski portali. Brod će koštati 435 miliona eura, a kada bude gotov moći će da primi 2.400 putnika i 900 članova posade.

Potonuće “Titanica” 1912. godine smatra se jednom od najvećih pomorskih tragedija u historiji. Sudar sa ledenom santom u Atlantskom okeanu prouzrokovao je smrt više od 1.500 ljudi.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj