DA LI JE OVO NAJSTRAŠNIJI HOTEL NA SVIJETU?! Smatraju ga jednom od rijetkih ukletih građevina

Etington Park sagrađen je u 12. vijeku, a veličanstvena građevina još ugošćuje ljude, te je nakon brojnih promjena trenutno u funkciji hotela.

Ono što ovaj hotel čini posebnim je činjenica da je jedna od rijetkih poznatih ukletih građevina koja svejedno i dalje funkcioniše, te privlači brojne goste sklone paranormalnom, dok odbija druge. Hotel je bio porodično imanje sve do 1912, a od tada do 1935. je nekoliko puta mijenjao vlasnike, da bi završio kao dom za penzionere.

U Drugom svjetskom ratu imanje je postalo zatvor za italijanske ratne zarobljenike, da bi se nakon rata pretvorilo u noćni klub. Tragični kraj zamalo je pogodio građevinu kada ju je 1979. progutao požar, međutim, 1983. obnovljena je uz finansiranje hotelskog lanca, te je od tada u funkciji hotela.Međutim, izgleda da bogata prošlost ove građevine ima i svoje breme jer su gosti hotela prijavljivali mnoge neobične pojave koje ukazuju da je uklet.

Hotel čini posebnim činjenica da je jedna od rijetkih ukletih građevina

Samo neke od pritužbi uključuju korake u praznim sobama, lebdeće utvare koje gledaju kroz prozore, zvuk bilijarskih kugli koje se sudaraju u praznoj knjižnici, lebdeće svijeće oko kamina, duh starije žene, te duh stanovite Meri koja je navodno radila kao sluškinja u nekom periodu.

Među poznate događaje iz prošlosti ubraja se i vješanje nepoznate žene koje se prije oko 200 godina odigralo u potkrovlju, a navodno su i razdoblja kada je hotel bio penzionerski dom i zatvor doprinijela zlokobnoj auri.

Sten Smit bio je jedan od gostiju ovog hotela prije nekoliko godina:

Odsjeo sam u sobi koja se nalazi na posljednjem spratu, neposredno ispod potkrovlja. U jednom momentu sam čuo kao neko stalno udara vratima, te hoda po sobi iznad mene. Na kraju sam bio primoran da siđem i požalim se manadžeru, koji mi je začuđeno odgovorio da je soba iznad mene prazna”, prisjeća se Smit ovog jedinstvenog iskustva. Navodno je riječ o duhu žene koja se objesila u toj sobi prije 200 godina.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj