KISSINGER IZNIO SVOJE ŽELJE: ‘Bajden što prije da obnovi veze sa Kinom koje je pokidao Tramp’

Bajden bi trebao brzo krenuti u obnavljanje linija komunikacije s Kinom koje su prekinute tokom ‘Trampovih godina’ i prijete da izazovu krizu koja bi mogla prerasti u vojni sukob, rekao je na Bloombergovom ekonomskom forumu bivši američki državni sekretar Henry Kissinger, očigledno sugerirajući da podržava Bajdena.

kissinger123-1

 “Ako ne postoji osnova za neke zajedničke akcije, svijet će zapasti u katastrofu koja se može usporediti s Prvim svjetskim ratom”, upozorio je Kissinger. “Amerika i Kina sada sve više idu prema konfrontaciji i svoju diplomatiju provode na konfrontacijski način”, rekao je u intervjuu glavnom uredniku Bloomberg vijesti Johnu Micklethwaitu. “Opasnost je da će se dogoditi neka kriza koja će iz retorike prerasti u stvarni vojni sukob”, rekao je on, dodajući da bi danas dostupne vojne tehnologije takvu krizu učinile „još težom za kontrolu“ od onih iz ranijih vremena.

Diplomata koji je otvorio put za historijsko putovanje predsjednika Richarda Nixona u Kinu 1972. godine, rekao je da se nada da će zajednička prijetnja pandemije Covid-19 otvoriti vrata za političke rasprave između dviju zemalja.

Podsjećamo, pojedini mediji su na bazi neprovjerenih, nepotpunih i nepotvrđenih rezultata izbora projicirali pobjedu demokratskog kandidata na predsjedničkim izborima u SAD-u, nakon čega se Džo Bajden protivustavno počeo predstavljati kao navodni izabrani predsjednik, obmanjujući javnost i degradirajući američke institucije.

Rezultati američkih predsjedničkih izbora još uvijek nisu potvrđeni, pred različitim sudovima pokrenuto je na hiljade sporova zbog mogućih izbornih prevara i krađe glasova, a u nekim od saveznih država vrši se ponovno prebrojavanje glasačkih listića. Rezultati su upitni u najmanje šest država koje mogu odrediti ishod samih izbora, a to su: Nevada, Arizona, Georgija, Pensilvanija, Mičigen i Viskonsin.

O Kissingerovim stavovima o Bosni i Bošnjacima pročitajte u nastavku.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentarion this Post

  1. BRAVO GLOBAL CIR. IZNENADILI STE ME. PROFESIONALNO, DO KRAJA O US IZBORIMA

    Reply
  1. […] 71% glasačkih listića u najvećem okrugu Michigena se ne poklapa sa biračkim spiskovima?! KISSINGER IZNIO SVOJE ŽELJE: ‘Bajden što prije da obnovi veze sa Kinom koje je pokidao Tramp… MEDIJI I DEMOKRATE OBMANJUJU JAVNOST! Pismo američkog kongresmena koje upozorava da se Bajden […]

  2. […] 71% glasačkih listića u najvećem okrugu Michigena se ne poklapa sa biračkim spiskovima?! KISSINGER IZNIO SVOJE ŽELJE: ‘Bajden što prije da obnovi veze sa Kinom koje je pokidao Tramp… MEDIJI I DEMOKRATE OBMANJUJU JAVNOST! Pismo američkog kongresmena koje upozorava da se Bajden […]

  3. […] 71% glasačkih listića u najvećem okrugu Michigena se ne poklapa sa biračkim spiskovima?! KISSINGER IZNIO SVOJE ŽELJE: ‘Bajden što prije da obnovi veze sa Kinom koje je pokidao Tramp… MEDIJI I DEMOKRATE OBMANJUJU JAVNOST! Pismo američkog kongresmena koje upozorava da se Bajden […]

Komentiraj