Šta izbor filmova govori o vašoj ličnosti?!

Ludi ste za psihološkim trilerima? Stručnjaci bi to objasnili time da ste “gladni” za mentalnim naporima, nečim što zahtijeva da se vaš mozak angažuje i pokrene do maksimuma. Niste površni, lijeni, niti je vama lahko manipulisati.

Najinspirativniji filmovi za srce i dušu | RobertGoreta.com.hr

Postoji, naravno, objašnjenje i za ljubitelje ostalih žanrova filma, pa vas tako ono u neku ruku otkriva.

Komedije

Francuski psiholozi su dokazali da svakodnevno gledanje komedija može da probudi optimistična osjećanja i otvori nas za ljubav. Ali stručnjaci kažu i da su ljubitelji ovog žanra ne samo vedri i pozitivni, nego i nerijetko životno površni. Uzdržavaju se od teških “nota”, jer bježe od stvarnosti ili je ponekad ne razumiju.

Romantične sapunice

Ovom žanru su najprivrženije žene, pogotovo one koje prolaze kroz mračan ljubavni period. Ili su ostavljene ili su u bezuspješnoj potrazi za ljubavlju, pa se liječe ovim filmovima. Muškarci znaju da im pripišu i sladunjav pogled na život.

Drame

Ovaj žanr ima snagu emocionalne “bombe”, koja život mijenja iz korijena ili koju gledaju oni kojima se život drastično izmijenio. Tragedije i negativna osjećanja koja one nose uglavnom prijaju ljudima kojima se dešava nešto dramatično ili su po prirodi skloni melodramatici, pa u tim filmovima vide duhovnu hranu.

Horor

Ljubitelji ovog žanra su ljudi koji uživaju u mračnim slikama, osjećanju straha, napetosti i neizvesnosti. Adrenalin osećaju uz slike koje ih plaše ili uznemiravaju.

Naučna fantastika

Izbor je onih koji se osećaju neshvaćeno u savremenom svijetu i teško im je da se uklope u društvo. Vezuje se za intelektualne tipove, umjetnike, novinare.

Historijski

Najviše ih vole romantične duše, koje imaju osjećaj da pripadaju nekom prohujalom vremenu, pa u historijskim biografskim pričama traže mehlem za svoju dušu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj