MEDIJI TO NEĆE MOĆI ZAUSTAVITI! McEnany: Trampov put do pobjede ide preko Vrhovnog suda gdje će biti razotkrivena ‘sistemska izborna prevara’

Put dokazivanja “sistemske izborne prevare” tokom predsjedničkih izbora 2020. odvija se putem sudova, rekla je u subotu savjetnica Trampove kampanje i glasnogovornica Bijele kuće Kayleigh McEnany.

vrhovni-sud123

U Michiganu imamo 234 izjave svjedoka pod zakletvom da su svjedočili izbornim prevarama. Imamo glasače u Pensilvaniji koji kažu: ‘Pojavio sam se da glasam, rečeno mi je da ne mogu glasati jer postoji glasački listić koji je poslan u moje ime, a koji nisam poslao ja'”, rekla je McEnany u emisiji ‘Fox i prijatelji vikend’.

McEnany je ponovila da “stvarne sistematske optužbe” postoje i da će se iznositi pred sudovima.

„Naš pravni sistem je mjesto na kojem će se to iznositi, a to je nešto čemu mediji ne mogu stati na put. Oni to mogu pokušati sakriti, ali Amerikanci su pametni. 73 miliona ljudi koji su se pojavili da glasaju za ovog predsjednika – najviše glasova ikada za predsjednika koji je tražio reizbor- imaju svoj glas i on će se čuti”.

“Pokret ‘Čajanke’ učinio je da se čuje njihov glas, Trampov pokret sada radi na tome da se čuje naš glas i, opet, ne trebaju nam mediji pored nas, možemo to učiniti bez njih”, rekla je McEnany.

Lični odvjetnik predsjednika Trampa Rudy Giuliani iznio je navode i dokaze o sistemskoj izbornoj prevari tokom konferencije za novinare u četvrtak, najavivši dalje pravne akcije i dodavši još nekoliko država u kojima će se tražiti osporavanje izbornih rezultata. Pored ključnih država Nevade, Georgije, Pensilvanije, Michigana, Viskonsina i Arizone, razmatra se podizanje tužbi u Virginiji i New Meksiku.

“Moramo se nastaviti boriti s tim, a savezni sudovi su put i, nadamo se, da ćemo doći Vrhovnog suda”, rekla je McEnany, “jer je prevara birača stvarna, a oni su iskoristili pandemiju i stvorili epidemiju izbornih prevara – onu koja je neoprostiva i sistemska, kakva se se nikada nije trebala dogoditi.”

Sjedinjene Države nisu ‘banana-republika’

Jedan izvor iz vrha Trampove kampanje kazao je ranije medijima kako ono što se tamo dešavalo sa glasanjem putem pošte i brojanjem glasova koji su u nekim državama pristizali čak tri dana nakon izbora, u sebi ima elemente državnog udara, jer se ‘kroz izborni inženjering pokušava oboriti legalno izabrani predsjednik Donald Tramp’. Kasnije je utvrđeno i mnoštvo problema sa izbornim sistemom za elektronsko glasanje ‘Dominion’ gdje su periodično ubacivane stotine hiljada glasova u Bajdenovu tabelu, čak i dok je trajala pauza u brojanju. Sa druge strane isplivali su identiteti stotina umrlih osoba koje su ‘glasale’ na izborima, a pojavio se i niz drugih nepravilnosti.

Sudeći po interesu koji objave predsjendika Trampa izazivaju na društvenim mrežama, on se ne treba previše brinuti za podršku naroda dok traju pravni napori za očuvanje ‘integriteta američkih izbora’. Sama činjenica da Trampova kampanja može dokazati legalnost svakog od preko 73 miliona glasova za njega, jer se radi o ljudima koji su većinom lično izlazili na birališta, Bajdenova kampanja, koja je četiri prethodne godine dovodila u pitanje i nije uspjela dokazati strano uplitanje u izbore 2016. godine, sada šuti i odbija bilo kakvu raspravu i mogućnost eventualnih istrage izbornih prevara, jer ne želi dovesti u pitanje na desetine miliona izuzetno sumnjivih glasova poštom.

Trampovi simpatizeri na društvenim mrežama poručuju ‘kako Amerika nije banana-republika, nego je to država koja ima svoje institucije koje će ovaj proces dovesti do kraja. Svaka prevara će biti procesuirana’. ‘Bajden može biti predsjednik CNN-a i drugih medija, ali je Tramp predsjendik američkih građana’, stoji u drugom komentaru.

Američki državni tužilac ovlastio Ministarstvo pravosuđa da ispita izborne nepravilnosti

Državni tužilac William Barr u memorandumu objavljenom u 10. novembra odobrio je Ministarstvu pravosuđa SAD-a (DOJ) da ispita nepravilnosti u vezi s glasanjem na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Barr je Dopis potpisao i uputio američkim tužiocima, pomoćnicima generalnog tužioca za kazneni odjel DOJ-a, odjelu za građanska prava, odjelu za nacionalnu sigurnost i direktoru Federalnog istražnog biroa (FBI) Christopheru Wrayu. “Sad kad je glasanje završeno, imperativ je da američki narod može vjerovati da su naši izbori provedeni na takav način da ishod tačno odražava volju birača”, navodi se u dopisu.

Barrov dopis dolazi nakon što je 39 republikanaca iz Predstavničkog doma zatražilo od njega u pismu od  petka da se omogući raspoloživim resursima DOJ-a da ispita navode o nepravilnostima glasanja u cijeloj zemlji, posebno u nekoliko ključnih država bojnog polja. Trampova kampanja već je pokrenula niz tužbi u nekim od tih država.

Barr je u svom memorandumu rekao da, iako su države primarno odgovorne za provođenje i nadgledanje izbora, DOJ je „dužan osigurati da se savezni izbori provode na takav način da američki narod može imati puno povjerenje u svoj izborni proces i svoju vladu.”

Također je rekao da je već ovlastio DOJ da sprovodi značajne navode o nepravilnostima u glasanju i prebrojavanju glasova u određenim slučajevima.

„S obzirom na ovo i s obzirom da je glasanje na našim trenutnim izborima sada završeno, ovlašćujem vas da nastavite istragu o značajnim navodima o nepravilnostima prilikom glasanja i prebrojavanja glasova prije potvrđivanja izbora u vašim jurisdikcijama u određenim slučajevima, kao što sam to već radio u određenim slučajevima”, stoji u dopisu.

Rezultati izbora nisu ovjereni

Podsjećamo, nakon što su pojedini američki mediji na bazi nepotvrđenih i nepotpunih rezultata projicirali navodnu pobjedu demokratskog kandidata Džoa Bajdena (Joe Biden), on se protivustavno počeo predstavljati kao navodni ‘izabrani predsjednik’.

Rezultati američkih predsjedničkih izbora još uvijek nisu potvrđeni, pred različitim sudovima pokrenuto je na hiljade sporova zbog mogućih izbornih prevara i krađe glasova, a u nekim od saveznih država vrši se ponovno prebrojavanje glasačkih listića. Rezultati su upitni u najmanje šest država koje mogu odrediti ishod samih izbora, a to su: Nevada, Arizona, Georgija, Pensilvanija, Mičigen i Viskonsin. Pored toga podizanje tužbi od strane Trampovog tima razmatra se i za Virginiju i New Mexiko.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] stotine hiljada lažnih glasova za Bajdena, nadam se da će sudovi donijeti prave odluke’ MEDIJI TO NEĆE MOĆI ZAUSTAVITI! McEnany: Trampov put do pobjede ide preko Vrhovnog suda gdje će b… SJEDINJENE DRŽAVE I ZVANIČNO NAPUSTILE SPORAZUM O OTVORENOM NEBU! Na samitu G20 Tramp kazao da […]

  2. […] stotine hiljada lažnih glasova za Bajdena, nadam se da će sudovi donijeti prave odluke’ MEDIJI TO NEĆE MOĆI ZAUSTAVITI! McEnany: Trampov put do pobjede ide preko Vrhovnog suda gdje će b… SJEDINJENE DRŽAVE I ZVANIČNO NAPUSTILE SPORAZUM O OTVORENOM NEBU! Na samitu G20 Tramp kazao da […]

Komentiraj