DA LI SU REZULTATI U GEORGIJI OVJERENI?! Tramp: Stižu važni podaci o izbornoj prevari u toj državi!

Američki predsjednik Donald Tramp najavio je da će uskoro biti objavljena važna informacija koja se, kako je naveo, odnosi na izbornu prevaru u Georgiji.

TRAMP123.jpg

“Stiže važna informacija o izbornoj prevari koja se tiče Georgije. Budite u toku!”, napisao je Tramp na Twitteru.

Iako su pojedini mediji javili da su rezultati u Georgiji ovjereni, iz ureda državnog sekretara Breda Raffenspergera stiglo je saopćenje u kojem se navodi kako rezultati još nisu ovjereni, prenio je Washinton Post.

Republikanski guverner Brian Kemp nije odobrio rezultate, već je zatražio još jedno prebrojavanje. Kemp, koji je prije Raffenspergera bio državni sekretar Georgije, tvrdio je u petak da je revizija otkrila značajne pogreške počinjene u nekoliko okruga, uključujući Floyd, Douglas i Walton. Kemp je rekao da je revizija promatrala samo glasačke listiće, a ne potpise na prijavama za glasanje u odsustvu ili potpise na kovertama s glasačkim listićima.

Pozvao je Raffenspergera da “razmotri rješavanje ovih zabrinutosti” i izvrši “revizije uzoraka potpisa na kovertama s glasačkim listićima u odsutnosti i uporedi ih s potpisima na prijavama i u dosijeu državnog sekretara”.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj