TVRDI DA JE PREVAREN! Prodao meteorit koji mu je pao na kuću za samo 14.000 dolara, ispostavilo se da vrijedi 1,8 miliona!

Indonezijski proizvođač lijesova koji je pronašao meteorit nakon što mu je probio krov prije nekoliko mjeseci žalio se da je zakinut pošto je kamen prodao Amerikancu za 14.000 dolara, objavili su lokalni mediji.

Joshua Hutagalung, koji živi u pokrajini Sjevernoj Sumatri, rekao je za list Jakarta Post da se uznemirio nakon što je saznao da je svemirski kamen vrijedan 1,8 miliona dolara.

“Ako je to istina, prevaren sam i razočaran”, rekao je 34-godišnji Hutagalung.

Hutagalung je rekao da je američkom stručnjaku za meteorite Jaredu Collinsu prodao 1,8 kilograma kamena od 2,2 kilograma, za koji se procjenjuje da je star 4,5 milijardi godina, za 200 miliona rupija (14. 000 dolara).

“Svih 200 miliona koje sam dobio prodajom meteorita Collinsu potrošio sam na pomoć obitelji i siročadi, izgradnju crkve i popravak grobova svojih roditelja”, navodno je rekao.

Hutagalungovo otkriće postalo je viralno nakon što je to objavio na Facebooku, objavio je Post.

Rekao je da je u početku odbijao prodati kamen, ali je popustio nakon što je Collins ponudio dodatnih 14 miliona rupija (992 dolara) za popravak krova koji je oštetio meteorit.

Collins je kamen prodao američkom kolekcionaru koji ga je pohranio u tekućem dušiku u Centru za studije meteorita na Državnom sveučilištu u Arizoni, objavio je britanski tabloid The Sun.

Hutagalung je rekao da će zadržati ostatak kamena u obitelji te da ga neće prodati unatoč njegovoj vrijednosti.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj