ŠOKANTNA SVJEDOČENJA O IZBORNOJ PREVARI U PENSILVANIJI! Stručnjak za baze podataka bio je posmatrač izbora: “Lično sam svjedočio u 24 slučaja da su nepoznate USB memorijske kartice bile povezane sa uređajima za glasanje, ni do danas nisu pronađene”

Gregory Stenstrom, promatrač anketa u Pensilvaniji i izvršni direktor jedne IT kompanije, rekao je u srijedu u saslušanje senatskog odbora Pensilvanije da je svjedočio u preko 24 slučaja da su nepoznate USB kartice bile povezane na automatima za glasanje tokom procesa prebrojavanja glasačkih listića.

PENSILVANIJA-USB

Stenstrom je govorio na saslušanju Odbora za politiku većine u Senatu u Gettysburgu, u Pensilvaniji. Obratio se svojim zapažanjima kao promatrač izbora u okrugu Delaware.

Lično sam primijetio da je nadzornik skladišta glasačkih mašina USB kartice učitavao na automate za glasanje. To sam lično vidio. Skrenuo sam na to pažnju zamjeniku šerifa koji je bio tamo stacioniran, kao viši službenik za provođenje zakona, i skrenuo sam pažnju službeniku za izbore. Skrenuo sam im pažnju. Prigovorio sam i rekao da tu osobu niko ne nadgleda. Nije bila dio procesa za nadgledanje, a ulazila je s vrećicama – za sve imamo slike koje smo dostavili u našoj podnesenoj prijavi – i stavljala je ove USB-ove u mašine. Lično sam prisustvovao tome više od 24 puta. Imamo više drugih svjedoka koji su to vidjeli, uključujući promatrače demokrata.”

Stenstrom je rekao da mu je rečeno da je američki tužilac William McSwain, takvo ponašanje s USB uređajima i automatima za glasanje ounačio kao ‘neobično’.

“Do danas nedostaje 47 USB kartica i nigdje ih nema”, dodao je Stenstrom. “Lično su mi rekli da ovih 24 do 30 prenesenih kartica nije bilo tamo.”

Stenstrom je izjavio da su on i promatrač demokrata promatrali između 60.000 i 70.000 neotvorenih glasačkih listića u zaključanoj sobi:

“Ono što sam primijetio u zaključanoj sobi u zadnjem uredu bilo je 70.000 neotvorenih glasačkih listića. Bili su u kutijama od 500, uredno složenih. Gospodin koji je ušao sa mnom je demokrat, promatrač izbora, inače je sudski je patolog, vrlo detaljan, vrlo predan čovjek, a također je pravio i pedantne bilješke, a ja sam s njim sve ponovo provjerio.

‘Vidite li što i ja vidim’, upitao sam. Oboje smo se složili – promatrač anketa GOP-a i promatrač demokrata – da smo bili svjedoci 60 do 70.000 [neotvorenih glasačkih listića]. Tamo smo imali malo nesuglasica. Problem s tim bio je u to vrijeme da su glasački listići već bili prebrojani. Dakle, 120.000 glasačkih listića već je prebrojano, objavljeno i gotovo. Dakle, moje pitanje je, kuda je otišlo 70.000 glasačkih listića? I niko ne zna da ovdje imamo sliku velikog broja kutija koje sam uzeo i koje su bile ispunjene onim što je izgledalo kao glasački listići, a koje su stajale pored mašine BlueCrest. Bile su tamo oko tri sata, a zatim su nestale.”

Stenstrom je opisao postupak prebrojavanja glasačkih listića koji uključuje elemente „pozorišta predstave“. U početku je bio opstruiran u pokušajima da posmatra dešavanja u “centru za brojanje” na dan izbora:

“Rekli su mi da je tamo dolje [u centru za brojanje] 10 do 20 promatrača anketa GOP-a i da je sve pod kontrolom, ali iz znatiželje sam odlučio spustiti se. Stigao sam u šest sati s još četvoricom građana – bivšim vojnim licima i nekim dobrim građanima iz okruga Delaware – i nije nam bilo dopušteno ući do jedanaest sati noću, a morali smo potražiti i pravnu pomoć. Trebalo nam je pet sati da se popnemo gore. […] Kao stručnjak za ovo, mislim da je nemoguće provjeriti valjanost oko 100.000 do 120.000 glasova. Okrug Delaware ima 425.000 registriranih glasača. Otprilike 300 000 njih je glasalo, ne znam koliko tačno broje … ali od tog broja više od 100.000 je u mojoj glavi.”

Stenstrom je izborni proces opisao kao “forenzički destruktivan” jer nije bila dopuštena autentifikacija potpisa na glasovima poštom koje je mogao unijeti bilo ko i ubaciti u sistem za brojanje.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] ŠOKANTNA SVJEDOČENJA O IZBORNOJ PREVARI U PENSILVANIJI! Stručnjak za baze podataka bio je posmat… […]

  2. […] strani; Bajden nije dobio više glasova od Obame, on nije mogao pobijediti ni Hillary’ ŠOKANTNA SVJEDOČENJA O IZBORNOJ PREVARI U PENSILVANIJI! Stručnjak za baze podataka bio je posmatr… (VIDEO) SUD ZAUSTAVIO OVJERAVANJE IZBORNIH REZULTATA U PENSILVANIJI! Tramp se nakon iskaza […]

Komentiraj