NAKON SENATA, OGLASILI SE REPUBLIKANCI U PREDSTAVNIČKOM DOMU PENSILVANIJE! Potpisali rezoluciju u kojoj traže da se rezultati predsjedničkih izbora proglase spornim i da se zaustavi certifikacija izbora za druge nivoe vlasti u državi!

Proglašavajući spornim rezultate izbora u cijeloj državi, grupa parlamentaraca Republikanske partije Predstavničkog doma Pensilvanije najavila je rezoluciju kojom se guverner Tom Wolf i državna tajnica Kathy Boockvar pozivaju da povuku djelimičnu certifikaciju rezultata izbora.

TRAMPLEGENBD

Pozivajući se na ono što su opisali kao kompromitaciju izbornog zakona, prevare i nepravilnosti povezane s glasanjem putem pošte i procesom ovjeravanja, 26 zastupnika izjavilo je u priopćenju za javnost objavljenom kasno u petak popodne da su pitanja pokrenuta oko izbora “potkopala povjerenje u naš izborni proces i kao rezultat toga ne možemo prihvatiti potvrđivanje rezultata na izborima na svim nivoima u cijeloj državi. “ Također su zatražili da se rezultati predsjedničkih izbora proglase spornim.

Zabrinutost zbog pravičnosti i integriteta izbora koju skupina zastupnika iznosi u 21 klauzuli svoje rezolucije slična je argumentima koje je pravni tim predsjednika Donalda Trampa iznio tokom sastanka Senatskog odbora za politiku u srijedu.

„Apsolutni je imperativ da poduzmemo ove korake ako želimo osigurati povjerenje javnosti u naš izborni sistem. Vjera u vladu započinje vjerom u izbore koji biraju tu vladu “, navodi se u saopćenju. „Baš kao što je Pensilvanija predvodila osnivanje naše nacije, Pensilvanija bi trebala nastaviti tim putem tako što će osigurati da naše zajedništvo i dalje stoji kao ključni kamen u našoj naciji, gdje su slobodni i pošteni izbori od najveće važnosti, bez obzira na konačni ishod tih izbora. ”

Oni predstavnici koji su se potpisali rezolucije su: Russ Diamond, Eric Nelson, Paul Schemel, Greg Rothman, Frank Ryan, Dawn Keefer, Mike Jones, David Rowe, Michael Puskaric, Barbara Gleim, Bud Cook, Cris Dush, Stephanie Borowicz, David Zimmerman, Daryl Metcalfe, David Maloney, Dan Moul, Brad Roae, Kathy Rapp, Jim Cox, Rob Kauffman, Matthew Dowling, Eric Davanzo, Rich Irvin, Aaron Bernstine i Andrew Lewis.

Ubrzo nakon ove vijesti oglasio se američki predsjednik Donald Tramp izražavajući zahvalnost:

Toliko priznanja svim hrabrim muškarcima i ženama u državnim Predstavničkim domovima koji brane naš veliki Ustav. Hvala vam!

Prethodno je američki predsjednik ponovo iznio tvrdnju da su izborni rezultati u Pensilvaniji namješteni i da je on pobijedio u toj saveznoj državi, dovodeći u pitanje regularnost više od milion glasova.

Niotkuda se pojavilo 1.126.940 glasova. Ubjedljivo sam pobijedio u Pensilvaniji. Glasovi u Pensilvaniji su namješteni. Svijet gleda! – napisao je Tramp na Tviteru, podijelivši objavu senatora Douga Mastriana.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] da dođemo do Vrhovnog suda, koji mora biti spreman donijeti stvarno veliku odluku” NAKON SENATA, OGLASILI SE REPUBLIKANCI U PREDSTAVNIČKOM DOMU PENSILVANIJE! Potpisali rezoluciju u k… GLASOVA JE VIŠE NEGO LJUDI, OSVOJIO SAM MICHIGAN! Tramp podijelio snimak izborne prevare u […]

Komentiraj