NAŠ VODIČ JE USTAV SAD-a, A NE GUVERNER, SEKRETAR ILI ‘NEW YORK TIMES’! Na saslušanju u Arizoni, prezentirani dokazi o izbornoj prevari, javio se i predsjednik Tramp! Giuliani poručio: ‘Ustav SAD-a kaže da zakonodavno tijelo Arizone ima plenarnu moć da regulira izbor elektora na predsjedničkim izborima’

Zastupnici američke savezne države Arizone održali su u ponedjeljak javnu raspravu zajedno s pravnim timom predsjednika Trampa kako bi iznijeli dokaze o izbornim neregularnostima i prevarama u toj državi. Svrha sastanka bila je “saslušati svjedočenja i pogledati dokaze u vezi s navodima o izbornom prevarama na izborima 2020. godine”, navodi se u priopćenju za javnost republikanskog zastupnika Marka Finchema, koji je bio moderator događaja.

ustav-sad-a

U uvodnoj riječi bivši gradonačelnik New Yorka i pravni zastupnik američkog predsjednika Rudy Giuliani ukazao je na ozbiljnost izborne prevare koja se po njegovim riječima odigrala na američkim izborima ove godine.

Čim su ovi izbori prešli u diskutabilnu fazu, korištena je ista praksa zataškavanje, zataškavanje i zataškavanje. Velike tehnološke kompanije, veliki mediji, veliki biznisi koji profitiraju od sistema onakvog kako trenutno funkcionira. Njihova želja ne samo da nije da Amerika bude prva, nego da bude bilo šta, samo ako će to njima donositi profit. Može čak i da nestane, ništa im nije važno sve dok oni zarađuju. Oni nemaju osjećaj koliko je ova zemlja planetarno važna za opstanak svijeta kao pristojnog mjesta za život. Ne postoji nijedna druga država koja živote svojih muškaraca i žena dovodi u opasnost da spasi druge ljude i države. Da, još jedna takva zemlja ne postoji na svijetu, to smo mi i ako budemo uništili suštinsku prirodu ove zemlje, svijetu predstoji strašan vremenski period“, naveo je Giuliani, nazvavši sistematizovanu prevaru zavjerom protiv Amerike i njenog naroda.

Giuliani je naglasio da pod korumpiranim demokratama misli na 1% vrhuške te partije koja se odrodila od vlastitog naroda, dok su prema njegovom mišljenu 99% demokrata pošteni i časni ljudi koji ne bi lagali, krali ili uzurpirali javne funkcije.

“Već smo 20 godina upozoravani da će izbori glasanjem poštom biti ispunjeni strahovitom prevarom. To je vrlo opasna praksa i većini političara gotovo je nemoguće oduprijeti se iskušenju da je ne koriste za ‘dopunjavanje’ svojih rezultata . Na opasnost od prevara glasanjem poštom upozoravao je predsjednik Jimmyja Carter, na istu nas je stvar upozorio i bivši državni sekretar Jim Baker, koji su kazali da se takvo što nikada ne bi trebalo činiti. i ako to bude urađeno, to bi trebalo biti krajnje ograničeno na stvarne odsutne situacije kao što smo to činili u prošlosti”, naveo je Giuliani.

Imamo 3 svjedoka: U 4:30 ujutru u Detroit je dopremljeno 200.000 lažnih glasačkih listića

Nije prevarena samo Arizona. Pravo na poštene izbore oduzeto je stanovnicima Pennsylvanije, Michigana, Wisconsina, Nevade, Georgije i Arizone, to je ono što dosad sigurno znamo. A ako vam je oduzeto pravo glasa, imamo nelegitimne izbore. U tim državama imamo evidentno pogrešne brojeve.

U vašoj državi puno je prevara bilo povezano s poštanskim sistemom. U vašoj državi potpuno su isključili sve republikance u pogledu pregleda glasačkih listića pristiglih poštom koji su bili sporni. Značajan broj ovih promatrača isključen je prilikom donošenja odluke o tome da li je neki glasački listić valjan ili ne. Kada se o tome odlučuje, kao stvar zakona u gotovo svim državama u zemlji, ali i zbog valjanosti postupka i pravičnosti, svi se slažemo da bi obje strane trebale to vidjeti, to je posljednji put da provjeravate valjanost glasačkog listića, i to je specifičnost glasanja poštom. Možemo se vratiti mašinama, možemo proučiti mašine, možda možemo pokupiti dokaze prevare jer to ostje u njima, ali kada se koverta odvoji od glasačkog listića, to je otišlo zauvijek, nikada nećete moći povezati prevaru i zbog toga su predsjednik Carter i Jimmy Baker rekli su da je glasanje poštom ‘teren za prevare’.

Način na koji vršite prevaru je da nemate neovisnu stranku ili republikanca, ako ćete prevariti republikance, kao posmatrača u sobi za brojanje. I onda se može desiti da ista ruka popuni 12 glasačkih listića. Nisu im bile ni potrebne koverte, samo su popunili glasačke listiće. Vjerovatno ste u najmanje 100.000 situacija samo u okrugu Maricopa imali ovakve slučajeve i niste imali priliku učiniti da se ti glasovi proglase ništavnim.

Dakle, ključna prevara se desila sa glasačkim listićima navodno poslanim poštom koji su držani u rezervi u slučaju da Bajden previše zaostane. Zbog toga su prekinuli brojanje. U 1:00 poslije ponoći kada je predsjednik Tramp previše napredovao, posebno u Pensilvaniji, Michiganu, Wisconsinu, prekinuli su brojanje. Tada je bio do 800.000 prednosti u Pennsylvaniji, 300.000 u Michiganu, još značajnije je vodio u Wisconsinu. Oni prekidaju proces, isključuju mašine i onda kreće promjena. Počeli su donositi lažne listiće. Imamo 3 svjedoka. 200.000 tih glasačkih listića donijeto je ujutro u 4:30 u Detroitu, a oko njih nije bilo republikanaca koji bi to pregledali ili posmatrali. Na sreću jedan zaposlenik je bio iskren i posvjedočio o tome, nisu svi bili iskreni.

Imali ste i brojne situacije gdje su radnici na biralištima i građani koji su promatrali izbore ‘pomagali’ ljudima da glasaju do te mjere da im kažu za koga da glasaju. To je jasna prevara. Imate situacije gdje su radnici na izborima uhvaćei kako mijenjaju glas. I imate situacije u kojima se puni glasačka kutija, a mi ćemo pokušati navesti smao teže slučajeve“, naveo je Giuliani.

‘Dominion’ podložan hakiranju, ‘Smartmatic’ osnovan s ciljem izbornih prevara

On se posebno osvrnuo na sistem za elektronsko glasanje ‘Dominion’.

“Dominion je strana kompanija. Tvrtka ima ured u Americi, ali je njeno sjedište u inostranstvu. Moram vjerovati da stanovnici Arizone nisu imali pojma da im strana kompanija manipulira glasovima. Garantujem da to ne uključuje samo informatiku. Smatram to nečuvenim. Poznata je po tome što ima najporozniji sistem od svih kompanija na ovom polju. Oni čine malo ili nimalo da se zaštite od hakiranja, čak u određenoj mjeri u svom priručniku objašnjavaju kako ući u njihov sistem i kako se njime manipulira.

A onda imaju historiju, vraćajući se natrag na kompaniju ‘Smartmatic’ koja je zapravo osnovana u svrhu namještanja izbora. Ne znam, samo ko u vašoj državi bira ko će vam brojati glas, ali znam da je i ta osoba bila izuzetno naivna. Ili još gore, mnogo gore. Ako je ovo, ako je ovo bilo poznato osobi koja je odabrala, onda se mora promijeniti čitav sistem.”

Ustav Sjedinjenih Država kaže da zakonodavno tijelo Arizone ima plenarnu moć da regulira izbor elektora na predsjedničkim izborima

“Konačno. Ne morate čekati da promijenite svoj sistem, ne moramo više održavati lažne izbore. Ako prođe ova najveća prevara birača u našoj historiji, na kraju bit će isprljani svi ostali izbori. I ući ćemo historiju kao zemlja koja nije imala hrabrosti da se nosi s tim, odnosno kao prva grupa Amerikanaca u historiji koja nije imala hrabrosti zauzeti se za svoje slobode… Možemo li zaista ustati protiv ove invazije na našu slobodu izbora i govora. Budite iskreni, to je sve što želimo. Mislim, jedina stvar koju ćete ovdje izvući je da su rezultati koje trenutno imamo lažni. Oni koji ih potvrde učestvovat će u tome. Gospodo, dok sam bio tužilac to smo tretirali kao savezni zločin.

Jasno je da su brojevi lažni. Jasno je da su uključili glasačke listiće koji nisu bili pravilno pregledani. Jasno je da je da su uključili glasačke listiće koje je neko popunio u ime drugih ljudi. Pokazalo se da se našim glasovima manipulira u inostranstvu, a nije nam pružena prilika da ispitamo te mašine. Mislim da svako ko stavi svoj potpis na takve rezultate približava se kriminalnom djelu i mislim na svakoga ko to odobri i dopusti da se to dogodi.

I zamolit ću vas da se borite. I zamolit ću vas da pokušate ubijediti ostale članove vašeg zakonodavstva da se suprotstave tome. Nemojte se plašiti. Nemojte se bojati jer vrijedi žrtvovati i političku karijeru ako Americi tako možete sačuvati pravo na poštene izbore. U stvari, mogu vam dati mnogo primjera, gdje su ponekad u našoj historiji određeni muškarci i žene iskoračili i izgubili su svoju političku karijeru da bi nam dali prava koja imamo.

Ne vodi nas vaš guverner. Ne vodi nas vaš državni sekretar. Ne vodi nas Joe Biden niti New York Times, mi smo vođeni Ustavom Sjedinjenih Država. Ustav Sjedinjenih Država kaže vam da zakonodavno tijelo Arizone ima plenarnu moć da regulira izbor elektora na predsjedničkim izborima. Vrhovni sud Sjedinjenih Država odlukom iz 1892. godine kaže da možete to promijeniti u bilo kojem trenutku. To je vaša ustavna moć koju vi ne dijelite ni sa kim, ni sa Kongresom, ni sa guvernerom, ni sa državnim sekretarom”, naveo je između ostalog Giuliani.

Jenna Ellis, viši pravni savjetnik u Trampovoj kampanji kazala je da je dužnost zakonodavnog tijela države da osigura da lažni rezultati ne budu potvrđeni: “Pazite da stanovnici Arizone ne budu obespravljeni zbog korupcije”, navela je ona. “To je vaša dužnost i obaveza, ne izbor, onda kada znate da su izbori bili izloženi stranom uticaju i prevari”

Svjedočenja očevidaca i stručnjaka – Dominion je kupio i druge kompanije koje rade na američkim izborima

Nakon Giulianijevog izlaganja, uslijedili su iskazi mnogobrojnih svjedoka.

“Vaš glas nije toliko siguran kao vaš račun u Venmu”, kazao je svjedok na saslušanju u Arizoni. Na pitanje da li ima bilo koji opravdan razlog za angažiranje Dominiona za elektronsko glasanje ili brojanje glasova, svjedok je naveo ‘da Dominion ima snažan lobi povezan sa pojedinim vladinim agencijama koji ih unajmljuju’.

Jedan od svjedoka na saslušanju bio je i penzionisani pukovnik Phil Waldron koji je svjedočio o sistemu elektronskog glasanja Dominion.

“Jeste li imali priliku ispitati bilo koju mašinu Dominion koju smo koristili na ovim izborima?”, upitao je Giuliani. Waldron, stručnjak za automatizaciju glasačkih mašina, odgovorio je: “Da, gospodine. Naš tim je pogledao neke mašine i softver u Michiganu.” “Dakle, znate da su se u okrugu Maricopa za brojanje glasova koristile mašine Dominion?”, Giuliani je nastavio. “Tačno”, odgovorio je Waldron, dodajući da su se mašine za glasanje Dominion koristile i u državama Michigan i Georgia. Waldron je dalje objasnio da je Dominion Voting Systems kupio druge kompanije za elektronsko glasanje, uključujući Premier Election Solutions i Sequoia Voting Systems. Giuliani je istakao da je potonji bio uključen u “vrlo ozbiljnu pogrešnu procjenu glasanja u Čikagu”, a kupio ga je Smartmatic čiji su “korijeni u Venecueli”. Bivši socijalistički venecuelanski lider Hugo Chavez imao je 28 posto vlasništva u početnoj postavci SGO izbornih sistema, tvrdio je Waldron, da bi kasnije podrobno objasnio kako su sa strane ubačeni algoritmi manipulirali brojem glasova na osnovu samo jedne mašine u koju je imao uvid.

Jedna od svjedokinja kazala je da joj je bilo zabranjeno ući u prostorije gdje su odnošeni glasovi koji su bili označeni kao sumnjivi i u kojima se odlučivalo da li će oni biti prebrojani.

Potom je Svjedok iz Fonda za integritet izbora pustio telefonske snimljene razgovore sa Arizonancima kojima su prema zvaničnim statistikama izdani glasački listići poštom, iako oni tvrde da ih nikada nisu tražili.

Dr. Shiva Ayyadurai predstavio je svoje podatke na saslušanju u Arizoni, pokazujući da je jedini način na koji je Biden statistički mogao sustići predsjednika Trampa taj da su demokrate dale 130% glasova za Bidena i -30% za Trampa.

‘Spreman sam založiti život da su rezultati lažni’

Na Gulianievo pitanje da kaže svoje profesionalčno mišljenje o rezultatima izbora koje su danas potvrdili državni sekretar i guverner Arizone, jedan od svjedoka je kazao:

Da sam izvršni direktor bilo kakve javne kompanije, nikad to ne bih potpisao, jer bih riskirao zatvor i da mi se oduzme sav novac u parnicama. Nikad to ne bih potvrdio, radije bih dao ostavku nego ovjerio ove rezultate.

Vaše stručno mišljenje je da su brojevi lažni?

Da vjerujem da su lažni na osnovu podataka. Moja sestra jutros mi je postavila jednostavno pitanje, kaže koliko si siguran u ovo i rekao sam da budem spreman da svoj život založiti za ovu analizu pod pretpostavkom da su podaci koje sam dobio od države i sve ostalo tačni.

Rekli su ‘skoro smo završili sa brojanjem glasova poštom’, a onda su došli novi kamioni glasova

Svjedokinja na saslušanju u Arizoni ispričala je svoje iskustvo. “Mislili su da su završili brojanje glasačkih listića pristiglih poštom, a zatim su došli kamioni sa novim listićima. “Bila sam u šoku, zar je moguće da ne znate koliko je glasačkih listića još ostalo za brojanje?”, kazala je ona, naglasivši da se tako brojanje otezalo danima: ‘Završit ćemo u utorak, pa u srijedu, pa u četvrtak…stalno su pomjerali”

Potpisi se nisu poklapali, na glasačkim listićima su bile samo škrabotine, a meni su rekli da ne brinem jer ‘to je novi program koji testiraju’

Veoma zanimljivu priču podijelila je još jedna svjedokinja.

“Nastavila sam gledati u ekran jer mi se sve činilo vrlo neobičnim. A u donjem desnom uglu nalazio se žuti baner i dospjela sam u položaj u kojem sam mogla vidjeti da na njemu piše ‘nepouzdano’ (‘low confidence’) Tada sam počela puno više obraćati pažnju na potpise. Mislim, ovo čak nije imalo smisla za mene jer potpisi na glasačkim listićima, koji su se uspoređivali s drugim potpisima, ni na koji način nisu ličili na ono s čime su ga uspoređivali, bili su potpuno nečitki, samo neke škrabotine. A bilo je osoba koji su čitavo popodne, dok sam bila tamo, skenirali glasačke listiće s niskom sigurnošću. I kada sam upitala Silviju zašto to rade sa nepouzdanim listićima, ona je rekla ‘da se ne brinemo, jer je ovo novi program koji testiramo’.”

Predsjednik Tramp: Govore mi fokusiraj se na 2024. Ne, moj fokus je na najvećoj prevari u našoj historiji

Dobili smo 74.000.000 glasova, 11 miliona glasova više nego što smo imali 2016. Predviđali smo da će nam na ovim izborima 68 miliona biti dovoljno za pobjedu, a sada se približavamo brojci od 75 miliona. Ali eto, dobili smo 74.000.000 glasova i oni kažu da nismo pobijedili. Ali mi znamo da smo pobijedili u Arizoni, Michiganu, i Georgiji, Pennsylvaniji i Wisconsinu. A ono što su oni učinili je igra kakvu nikad niko do sada nije vidio. Bila je to prevara i cijeli svijet gleda i smije se našoj zemlji, smiju nam se“, kazao je na početku svog izlaganja predsjednik Tramp, nabrojivši većinu nepravilnosti koje su obilježile izbore od izbacivanja posmatrača sa biračkih mjesta i prostorija za brojanja do glasanja poštom u ime ljudi koji to nisu tražili, a koji su tek na dan izbora saznali da je to neko već uradio umjesto njih.

“Govore mi ‘fokusirajte se na 2024. gospodine’, ne fokusirat ću se na dešavanja od dvije sedmice unazad jer je to bila najveća prevara koja se ikada desila u našoj zemlji. A prošli smo kroz mnogo toga, lažnu istragu o navodnom dosluhu sa Rusima, lažni impeachment i sve različite stvari. I na kraju imate guvernera koji požuri da certificira rezultate i da im pomogne da to sve završe. O čemu se onda ovdje radi. Ne morate to potpisati, a ja ih pitam zašto bi i potpisali kad se već dešavaju ova nevjerovatna saslušanja odvijaju pokazujući svu korupciju i prevaru američkog naroda i naroda Arizone”, kazao je Tramp.

Želim vam se zahvaliti i kazati da ćemo pobijediti i da ne odustajemo“, kazao je Tramp, dodavši:

“Izgubili smo navodno Arizonu sa 9.000 glasova. Radi se o sićušnoj razlici za koju treba par sati provjere. Reći ću vam da ćemo se boriti i već pokrećemo nove slučajeve. Vjerovatno sutra u Wisconsinu i u Georgiji, vrlo jaki slučajevi sa sjajnim advokatima. Nećemo zaboraviti šta je Doug Ducey /guverner/ uradio, građani Arizone to neće zaboraviti. Neke od najvećih skupova imali smo u Arizoni, volim te skupove i vjerovatno su mnogi od vas bili tamo. Nema šanse da smo izgubili u toj državi. A nismo izgubili, pobijedili smo velikom prednošću”, kazao je predsjednik Tramp koji je više puta bio prekidan gromoglasnim aplauzima i povicima odobravanja tokom svog obraćanja.

Kazao je da oni mediji koji prate ono što radi on i njegov pravni tim imaju najveće rejtinge glednosti ‘jer govore istinu’, dok onima koji su odabrali da se drže po strani ide jako loše.

“I divimo se svim političarima i zastupnicima koji su gore i rade na ovome. Oni to možda ne shvataju, ali oni postaju legende jer istrajavaju na ovome. Država to zaista cijeni. Ovo je bila prevara i moramo je raskrinkati do kraja”, kazao je predsjednik Tramp u svom obraćanju na saslušanju u Arizoni.

(Global CIR)

 

 

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] NAŠ VODIČ JE USTAV SAD-a, A NE GUVERNER, SEKRETAR ILI ‘NEW YORK TIMES’! Na saslušanju… […]

  2. […] je muka od toga da se ništa ne događa. Ja ću pokrenuti stvari – glasajte za mene.’ NAŠ VODIČ JE USTAV SAD-a, A NE GUVERNER, SEKRETAR ILI ‘NEW YORK TIMES’! Na saslušanju… PODATKE ZATRAŽIO FBI, DOSTAVLJENI SNIMCI I FOTOGRAFIJE?! Uzbunjivači progovorili i prijavili […]

  3. […] je muka od toga da se ništa ne događa. Ja ću pokrenuti stvari – glasajte za mene.’ NAŠ VODIČ JE USTAV SAD-a, A NE GUVERNER, SEKRETAR ILI ‘NEW YORK TIMES’! Na saslušanju… PODATKE ZATRAŽIO FBI, DOSTAVLJENI SNIMCI I FOTOGRAFIJE?! Uzbunjivači progovorili i prijavili […]

  4. […] je muka od toga da se ništa ne događa. Ja ću pokrenuti stvari – glasajte za mene.’ NAŠ VODIČ JE USTAV SAD-a, A NE GUVERNER, SEKRETAR ILI ‘NEW YORK TIMES’! Na saslušanju… (VIDEO) NA ROČIŠTU U NEVADI IZNESENI DOKAZI DA JE PREKO 40.000 OSOBA GLASALO VIŠE PUTA! Na […]

  5. […] je muka od toga da se ništa ne događa. Ja ću pokrenuti stvari – glasajte za mene.’ NAŠ VODIČ JE USTAV SAD-a, A NE GUVERNER, SEKRETAR ILI ‘NEW YORK TIMES’! Na saslušanju… (VIDEO) NA ROČIŠTU U NEVADI IZNESENI DOKAZI DA JE PREKO 40.000 OSOBA GLASALO VIŠE PUTA! Na […]

  6. […] je muka od toga da se ništa ne događa. Ja ću pokrenuti stvari – glasajte za mene.’ NAŠ VODIČ JE USTAV SAD-a, A NE GUVERNER, SEKRETAR ILI ‘NEW YORK TIMES’! Na saslušanju… (VIDEO) IZBORNE PREVARE I PRIJETNJE SVJEDOCIMA U STILU KOMUNISTIČKE PARTIJE KINE! Pogledajte […]

  7. […] se nećemo predati, jer mi smo Amerikanci i naša srca krvare crveno, bijelo i plavo” NAŠ VODIČ JE USTAV SAD-a, A NE GUVERNER, SEKRETAR ILI ‘NEW YORK TIMES’! Na saslušanju… (VIDEO) IZBORNE PREVARE I PRIJETNJE SVJEDOCIMA U STILU KOMUNISTIČKE PARTIJE KINE! Pogledajte […]

Komentiraj