PRIRODNE LJEPOTE, SKULPTURE I UMJETNIČKE INSTALACIJE! Javni park u koji ne možete “ući” bez dihalice, maske i peraja za ronjenje

Na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama se uskoro počinje graditi podvodni javni park po imenu ReefLine koji će se prostirati na čak na 11.2 kilometara u vodama oko Miami Beacha.

FLORIDA123Ideja o podvodnom parku ideja je argentinskog umjetnika Ximena Caminos koji je na taj način želio ukazati na probleme vezane uz klimatske promjene, topljenje ledenih kapa, uništavanje flore i faune u morima i oceanima, ali i promociju bioraznolikosti.

Štoviše, park uključuje i umjetni koraljni greben koji je dizajniran da zaštiti ugrožene morske organizme i ojača obalu u Miamiju.

Park će graditi arhitektonski studio OMA u suradnji s morskim biolozima, inženjerima i istraživačima na prosječnoj dubini od oko šest metara, te u fazama, a prva – duga 1,6 kilometara trebala bi biti otvorena za javnost već u prosincu sljedeće godine.

ReefLine bi trebao biti meka za ljubitelje ronjenja koji će moći uživati u spektakularnim prirodnim ljepotama, ali i skulpturama te raznim umjetničkim instalacijama koje će biti postavljene u podvodnom parku.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj