AMERIČKI PREDSJEDNIK PONOVO PROZVAO GUVERNERA GEORGIJE! Tramp upozorio republikanske senatore da u prijedlog novog Zakona od odbrani moraju uvrstiti ‘ukidanje imuniteta’ velikim tehnološkim kompanijama!

“‘Republikanski’ guverner Georgije, Brian Kemp i državni sekretar, moraju odmah dozvoliti provjeru podudaranja potpisa na predsjedničkim izborima. Ako se to dogodi, brzo i lako osvajamo državu i što je najvažnije, utiremo put velikom pobjedima Davida i Kelly”, napisao je američki predsjednik Tramp na Twitteru, još jednom tražeći od vlasti Georgije da dozvole ono što smatra ključnim potezom za dokazivanje velike izborne prevare u toj državi.

tramp12345-1.jpg

U Georgiji je još uvijek u toku treće po redu prebrojavanje glasačkih listića, ali američki predsjendik i njegova kampanja tvrde da će ono biti relevantno jedino ako se dozvoli upoređivanje potpisa na glasačkim listićima sa onima koji se nalaze na kovertama. Također tražili su da se uporedi broj koverata i broj glasačkih listića za koje se tvrdi da su pristigli poštom.

U međuvremenu američki je predsjednik još jednom pozvao na poništavanje člana 230 Zakona o pristojnosti u komunikaciji na društvenim mrežama. Odjeljak 230 kaže da kompanije kao što su Facebook i Twitter ne mogu biti odgovorne za izjave koje su objavili korisnici jer same kompanije nisu one koje kreiraju ili uređuju sadržaj kao što bi to činile novine. Neki zakonodavci, međutim, vjeruju da blokiranjem određenog sadržaja oni doista donose uredničke odluke i zbog toga trebaju snositi odgovornost.

“Izgleda da su se određeni republikanski senatori ohladili u pogledu ukidanja Odjeljka 230 koji se tiče Big Tech-a (velikih tehnoloških kompanija), Nacionalne sigurnosti i integriteta izbora. Godinama se samo priča, nema akcije. Dokidanje tog odjeljka mora biti stavljeno u Prijedlog zakona o odbrani”, izričit je američki predsjednik koji je u više navrata bio suočen sa cenzurom velikih tehnoloških kompanija.

 On je ranije zaprijetio obaranjem novog zakona o odbrani ukoliko zakonodavci u Kongresu ne pristanu da dokinu dio zakona koji je velikim društvenim mrežama pružio mogućnost da budu praktično nedostupne američkom pravosuđu. Riječ je o povlačenju prava veta na kojeg ima predsjednik SAD kada su u pitanju novi zakoni.

Predsjednik Tramp smatra kako je zaštita koju jedine od svih kompanija u SAD-u imaju velike tehnološke kompanije ustvari prijetnja nacionalnoj sigurnosti i integritetu izbora.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

  1. […] naciji: ‘Ako ne iskorijenimo ovu užasnu izbornu prevaru, mi više nemamo državu’ AMERIČKI PREDSJEDNIK PONOVO PROZVAO GUVERNERA GEORGIJE! Tramp upozorio republikanske senatore da u … PODATKE ZATRAŽIO FBI, DOSTAVLJENI SNIMCI I FOTOGRAFIJE?! Uzbunjivači progovorili i prijavili […]

  2. […] naciji: ‘Ako ne iskorijenimo ovu užasnu izbornu prevaru, mi više nemamo državu’ AMERIČKI PREDSJEDNIK PONOVO PROZVAO GUVERNERA GEORGIJE! Tramp upozorio republikanske senatore da u … AMERIČKI PREDSJEDNIK PONOVO PROZVAO GUVERNERA GEORGIJE! Tramp upozorio republikanske […]

Komentiraj