UOČI VELIKOG MITINGA U GEORGIJI! Trampova kampanja podnijela tužbu kojom osporava više od 100.000 glasova, potpredsjednik Pence poručio: “Zadržat ćemo Georgiju, spasit ćemo Senat, a zatim ćemo spasiti Ameriku”

Predsjednik Tramp i prva dama SAD-a danas će se pridružiti velikom mitingu u Georgiji, jednoj od šest ključnih država koje odlučuju pobjednika ovogodišnjih predsjedničkih izbora, a u kojoj je prema navodima Trampove kampanje predsjednik pobijedio, ali mu je pobjeda ukradena preko ‘stotina hiljada ilegalnih glasačkih listića ubačenih u sistem tokom izbora ili tokom brojanja glasova’.

georgia12345

Tužba dovodi u pitanje preko 100.000 glasova

Trampova kampanja podnijela je u petak tužbu osporavajući izborne rezultate u Georgiji, osporavajući više od 100.000 glasova za koje predsjednički tim kaže da su nezakoniti. Predsjednikov pravni tim insistirao je na ‘široko rasprostranjenoj prevari birača putem glasanja putem pošte’.

U tužbi se navodi da su tabelirani deseci hiljada ilegalnih glasova, uključujući 2.560 prijestupnika, 2.423 neregistrovanih, 66.247 maloljetnih birača, 1.043 osobe registrirane na adresama poštanskih sandučića umjesto stvarnih prebivališta, 4.926 osoba koje su se preselile i nisu se preregistrirale u njihovom novom okrugu i još 30.000 do 40.000 glasačkih listića u odsustvu bez podudaranja potpisa.

„Zbog značajnih sistemskih prekršaja, prevara i drugih nepravilnosti koje su se dogodile tokom izbornog procesa, desetine hiljada ilegalnih glasova ubačeno je, prebrojano i uključeno u tabele tokom spornih izbora za ured predsjednika Sjedinjenih Država, čime je stvorena znatna sumnja u pogledu rezultata tih izbora ”, navodi se u tužbi.

Ray S. Smith, savjetnik za kampanju gospodina Trampa, rekao je da se državni sekretar Georgije priprema za potvrđivanje rezultata koji sadrže desetine hiljada nezakonitih glasova. “Ogromne nepravilnosti, greške i potencijalne prevare krše Izborni zakon Georgije, što onemogućava da sa sigurnošću znamo stvarni ishod predsjedničke trke u Georgiji”, rekao je gospodin Smith.

Pence zagrijava republikance iz Georgije uoči dolaska predsjednika Trampa

Potpredsjednik Mike Pence podržao je optužbe predsjednika Trampa koje se odnose na navode o izbornim prevarama, dok je istovremeno pozvao republikance iz Georgije da glasaju na kritičnim izborima za drugi krug izbora u Senatu.

“Znam da svi sumnjamo u posljednje izbore. U stvari, neki ljudi kažu:’Samo nemojte glasati’. Moji dragi Amerikanci, ako ne glasate, oni će pobijediti “, rekao je. “Kako se naše izborno nadmetanje nastavlja ovdje u Georgiji i na sudovima u cijeloj zemlji, dat ću vam obećanje: Nastavit ćemo se boriti dok se ne prebroje svi legalni glasovi, nastavit ćemo se boriti sve dok ilegalni listići ne budu izbačeni i nikada se nećemo prestati boriti da Amerika postane velika “, rekao je Pence.

Trump se u subotu vraća kampanji kako bi podržao republikanske kandidate Davida Perduea i Kelly Loeffler prije roka za registraciju birača u ponedjeljak. “Zadržat ćemo Georgiju, spasit ćemo Senat, a zatim ćemo spasiti Ameriku”, rekao je Pence.

“Upravo smo čuli u CDC-u u Atlanti da nas dijeli otprilike nedelja i po dana od početka distribucije desetina miliona doza sigurne i efikasne vakcine”, rekao je Pence. “Amerika je napravila čudo.”

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj