TRAMPOV PRAVNI TIM SLAVI NOVU POBJEDU: Sudija u Michiganu dozvolio forenzičku analizu ‘Dominion’ aparata za elektronsko glasanje

Sudac u Michiganu dozvolio je forenzičku analizu 22 aparata za elektronsko glasanje i prebrojavanje glasova ‘Dominion’ u tamošnjem okrugu Antrim, nakon tvrdnji da je tamo došlo do mainpulacije glasovima.

tramp-guliani123.jpg

TrAmpovi odvjetnici u kampanji pozdravili su odluku suda. “Naš tim će krenuti ujutro i bit će tamo oko osam sati kako bi obavio to forenzičko ispitivanje, a rezultate ćemo dobiti za oko 48 sati, a to će nam reći puno o ovim mašinama “, rekla je odvjetnica Jenna Ellis u nedjelju ujutro za “Fox & Friends “.

Trampov odvjetnik Rudy Giuliani tweetao je da je to “velika pobjeda za poštene izbore”. Glasnogovornik okruga Antrim Jeremy Scott rekao je da će forenzičke slike biti uzete sa tabulatora koji su se koristili na dan izbora 3. novembra..

Nalog sudije Kevina Elsenheimera proizlazi iz tužbe birača Williama Baileyja, koji tvrdi da su glasački listići oštećeni tokom prebrojavanja. Okrug je, međutim, postao kontroverzan nakon što je ‘pogreška’ u sistemu Dominiona u početku pokazala da je Džo Bajden pobijedio, iako se kasnije pokazalo da je Tramp pobjednik s nekoliko hiljada glasova prednosti.

Izborni službenik, republikanac, ispravio je pogrešku. Prema Detroit News-u, naredba suca nalaže okrugu da “održava, čuva i štiti sve zapise koje posjeduje i koji su se koristili za tabeliranje glasova u okrugu Antrim”.

(Global CIR/Agencije)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj