PRAVNA BORBA ZA INTEGRITET IZBORA SE NASTAVLJA! Vrhovni sud Arizone uzeo u razmatranje apelaciju Republikanske partije u kojoj se traži poništenje izbora, parlamentarni odbor u Michiganu pozvao direktora ‘Dominiona’ na saslušanje!

Vrhovni sud u Arizoni donio je danas odluku da sasluša argumente i dokaze po parnici koju je pokrenula predsjednica republikanske partije te države Kelli Ward u vezi s glasačkim listićima u okrugu Maricopa.

ARIZONA NEĆE PASTI! Poruka iz Phoenixa: 'Nećemo dopustiti krađu, prebrojat  ćemo svaki glas i dokazati da je Arizona Trampova zemlja' - GlobalCir

Sudac nižeg suda odbacio je njen slučaj u petak, ali ona je apelaciju uputila najvišem sudu države navodeći da je čak na malom uzorku glasačkih listića poštom koje je mogla pregledati pronađeno dosta nepravilnosti. Ward tvrdi da zloupotrebe s dupliciranim glasačkim listićima predstavljaju dokaz da bi izbori trebali biti poništeni i da bi 11 elektorskih glasova te države trebalo pripasti predsjedniku Donaldu Trampu.

Vrhovni sud u Arizoni naložio je i optuženima i tužiteljima da podnesu pisane podneske u žalbi najkasnije u ponedjeljak u podne. U ubrzanom slučaju neće biti usmenih argumenata.

Trenutni nepotvrđeni rezultati u Arizoni pokazuju da je razlika između Bajdena i Trampa oko 10.457 glasova ili 0,3%.

Vrhovni sud u Arizoni sastoji se od sedam sudija koje je guverner imenovao sa liste predloženih kandidata koju je izradila dvopartijska komisija. Dvoje trenutnih sudija imenovao je bivši guverner Jan Brewer, republikanac, dok je pet ostalih imenovao sadašnji guverner Doug Ducey, također republikanac.

Poziv direktoru ‘Dominona’, u suprotnom sankcije

Odbor mičigenskog Predstavničkog doma koji se bavi istragom izbornih prevara na izborima 2020. zaprijetio je direktoru Dominion Voting Systems krivičnim gonjenjem ukoliko se odbije pojaviti na svjedočenju pred ovim Odborom.

Državni zastupnik Matt Hall (R) rekao je izvršnom direktoru Dominiona Johnu Poulosu da je ignorirao Hallov poziv pred Dan zahvalnosti da svjedoči pred Odborom, te ga je u pismu od 4. decembra ponovo pozvao da se pojavi. „23. novembra poslao sam vam pismo u kojem vas pozivam da se pridružite Nadzornom odboru Doma kako bismo mogli dobiti odgovore na mnoga pitanja koja imamo u vezi sa potencijalnim problemima koji su se dogodili na dan izbora. Nisam dobio odgovor na svoj zahtjev ”, rekao je Hall. “Ponovno pišem da zatražim vaše pojavljivanje pred Odborom za nadzor kako bismo mogli detaljnije istražiti ulogu Dominiona na izborima”, napisao je.

„Da bismo pomogli našim biračima, članovima odbora i kolegama da bolje razumiju izborni softver i dođu do dna bilo kojih pitanja koja su se pojavila na dan izbora u vezi sa softverom, nadam se da ćete se složili da se pojavite i razgovarate s nama”, rekao je Hall, nudeći mogućnost da se virtuelno pojavi preko Zoom-a. Predsjedavajući je zaključio: „Konačno, ako Dominion odluči ignorirati ovaj drugi zahtjev za izlazak pred Odbor, spreman sam zatražiti zakonodavni nalog koji će vas primorati na pojavljivanje pred Nadzornim odborom Doma. Nadam se da do ovoga neće doći.”

Dominion prijeti tužbama općinama gdje je dozvoljena forenzička analiza njihovih aparata i softvera

Radijski voditelj iz Michigana Steve Gruber izvijestio je da je sudija okruga Antrim Kevin Elsenheimer naredio da se provede forenzička analiza aparata Dominion u tom području, gdje je oko 6.000 glasova za predsjednika Donalda Trampa misteriozno prebačeno Bajdenu.

Prema Gruberu, Dominion prijeti „tužbama protiv okruga Antrim i njegovih 22 općine zbog kršenja … ugovora s državom Michigan“. “Ti ugovori zabranjuju pristup mašinama za tabeliranje Dominion ili softveru i algoritmima koji vode izbore”, rekao je.

Dominion se inače trebao pojaviti pred zakonodavnim tijelom Pensilvanije sredinom novembra, ali je otkazao prisustvo samo nekoliko sati prije početka ročišta, rekao je WFMZ.

“Danas sam s tugom prijavio poreznim obveznicima Pensilvanije i 1,3 miliona glasača koji su koristili sistem Dominion da vas je Dominion ostavio da izvisite i lupio vam šamarčinu”, rekao je nakon najave predstavnik države Pennsylvania Seth Grove. Zakonodavci su tražili odgovore od kompanije da li su i kako utjecali na ishod izbora.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj