‘GLASOVI ELEKTORA IZ OVIH DRŽAVA MORAJU SE ODBACITI’: Država Teksas tuži 4 ključne države na Vrhovnom sudu tvrdeći da su protivustavno promjenile izborne zakone!

Državni tužilac iz Teksasa Ken Paxton tužio je u utorak države Pensilvaniju, Džordžiju, Mičigen i Wisconsin osporavajući njihove trenutne rezultate predsjedničkih izbora 2020. godine.

PROTIVUSTAVNO

Koristeći pandemiju COVID-19 kao opravdanje, vladini službenici u optuženim državama Georgia, Michigan i Wisconsin, te Commonwealth of Pennsylvania (zajednički, “optužene države”), uzurpirali su autoritet svojih zakonodavnih tijela i neustavno revidirali izborne zakone u svojim državama“, stoji u Paxtonovoj apelaciji.

“Ove zakonske izmjene donosili su izvršnim uredbama ili sudskim procesima, čime su oslabili integritet glasačkih listića.”

Paxton traži od američkog Vrhovnog suda da “proglasi da bilo koji glasovi elektorskog kolegija koji bi dali elektori imenovani u optuženim državama Pennsylvania, Georgia, Michigan i Wisconsin krše klauzulu elektora i Četrnaesti amandman američkog ustava i ne mogu se računati.”

Izbori su “obilježeni značajnim kršenjem Ustava u optuženim državama”, kaže se u prijavi, navodeći “pojavu nepravilnosti u glasanju u optuženim državama koje bi bile u skladu s neustavnim ublažavanjem zaštite integriteta glasačkih listića u izbornim zakonima tih država.”

Sporovi između država su među rijetkim slučajevima iz prvobitne nadležnosti Vrhovnog suda, što znači da niži sudovi ne mogu prvo saslušati slučajeve.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:
  1. […] odgodi imenovanje elektora jer su izborni zakoni tih država promijenjeni protivustavno! ‘GLASOVI ELEKTORA IZ OVIH DRŽAVA MORAJU SE ODBACITI’: Država Teksas tuži 4 ključne d… KAKO SE KINESKA AGENTICA ‘PROGURALA’ U VRH AMERIČKE DEMOKRATSKE PARTIJE? Špijunska […]

  2. […] naciji: ‘Ako ne iskorijenimo ovu užasnu izbornu prevaru, mi više nemamo državu’ ‘GLASOVI ELEKTORA IZ OVIH DRŽAVA MORAJU SE ODBACITI’: Država Teksas tuži 4 ključne d… KAKO SE KINESKA AGENTICA ‘PROGURALA’ U VRH AMERIČKE DEMOKRATSKE PARTIJE? Špijunska […]

Komentiraj