(VIDEO) ‘MARŠ ZA TRAMPA’: Za sutra najavljen miting u Washingtonu: Predsjednik Tramp pozvao građane da zastupnicima u svojim državama prijave izborne prevare!

Deseci hiljada pristalica predsjednika Donalda Trampa izaći će na ulice ovog vikenda na Washingtonu, zahtijevajući transparentnost i zaštititu integriteta izbora.

tramp123-2

‘Milion MAGA marš’ koji se prošlog mjeseca dogodio u Washingtonu u znak protesta zbog izbornih prevara na izborima 2020. godine vraća se ove subote, ponovo u organizaciji grupe građana ‘Žene za Ameriku na prvom mjestu’, koja već mjesecima organizuje različite skupove širom SAD-a.

Održali smo skupove u 25 saveznih država

Kiley Kremer, izvršna predsjednica ove organizacije kazala je jučer da su okončali seriju skupova u Pensilvaniji. ‘Bili smo u 25 država. Počeli smo 29. novembra na jugu, u Floridi i od tada putujemo, noseći poruku mira svima jer ne želimo da naš predsjednik odstupi. Podržavamo ga. Želimo da svaki legalni glas bude prebrojan i uračunat, a da se odbaci svaki ilegalni glas.’

Ona je naglasila kako se na prošlom mitingu, koji su organizirali u samo nekoliko dana pojavilo oko 1,5 miliona ljudi. ‘Nismo očekivali takav odziv, mnogo smo naučili od tada, tako da ćemo postaviti velike ekrane kako bi svi mogli biti dio događaja čak iako nisu u blizini glavne pozornice’, kazala je ona.

Predsjednik Tramp objavio dva videa u kojima poziva građane da prijave izborne prevare

“Predsjednik Tramp je osvojio preko 74 miliona glasova. Milionima više od Obame i Clintonovih, više nego ijedan predsjednik u historiji. Više glasova Latinoamerikanaca, crnaca, Jevreja nego ijedan drugi republikanac decenijama. Predsjednik Tramp je osvojio Ohio, Floridu i 95% odlučujućih okruga što je najavljivalo veliku pobjedu na nacionalnom nivou”, stoji u jednom od videa, koji se delje nastavlja:

Ali onda se nešto desilo. Neke države su dopustile glasanje poštom – recept za prevaru. Mrtvi ljudi su glasali, listići su se čudnovato pojavljivali, u sred noći su ih ubacivali za Bajdena. Bajden je govorio da ima ‘najopsežniju i najobuhvatniju organizaciju za izborne prevare u historiji američke politike’. To je sramotno! Američki građani zaslužuju znati istinu. Zahtjevajte poštene izbore i pošteno brojanje, kontaktirajte svoje zastupnike još danas”

Drugi video nije ništa manje dramatičan.

“Amerika zaslužuje poštene izbore, a evo šta je dobila: torbe sa glasačkim listićima dodavane su u tajnosti u Georgiji, umrli su glasali u Wisconsinu, kupovani su glasovi u Nevadi, izbacivani posmatrači izbora u Pennsylvaniji, otvarani poštanski sandučići za glasove u Michiganu gdje postoje tužbe za prevaru…Dokazi su nadmoćni. Nazovite svoje zastupnike i zahtjevajte da se bore za poštene izbore”, stoji u još jednom videu.

(Global CIR)

PROČITAJTE JOŠ:

Objavljeno u:

Komentiraj