PREDSJEDNIK TRAMP ODGOVORIO NA PITANJA NOVINARA PRIJE POSJETE GRANIČNOM ZIDU U TEKSASU! ‘Ne želim nasilje, demokrate su svojom retorikom ljetos poticale nerede u Portlandu i Seatlu, insistiranje na opozivu izaziva ogroman bijes’

Predsjednik Tramp danas je novi pokušaj izglasavanja opoziva u Kongresu nazvao “nastavkom najvećeg lova na vještice u historiji politike”.

Predsjednik Tramp poslao jasnu poruku: SAD neće više biti policajac u  Afganistanu - GlobalCir
Foto: Arhiva

“Mislim da to izaziva ogroman bijes”, rekao je gospodin Tramp novinarima dok je odlazio iz Bijele kuće na put u Teksas kako bi posjetio veliki granični zid koji je bio jedno od njegovih izbornih obećanja.

Kazao je da su napori Demokratske partije da ga opozove zbog poticanja prošlosedmične pobune na Kapitolu “apsolutno smiješni”. Predsjednik je rekao da napori za impičment “uzrokuju ogromnu opasnost za našu zemlju”.

Moj govor bio je potpuno prikladan

Također je rekao da je njegov govor na masovnom skupu u Washingtonu prije napada na Kapitol bio “potpuno prikladan”. “Ne želim nasilje”, rekao je predsjednik Tramp.

“Analizirali su govor, moje riječi i moj posljednji odlomak, moju posljednju rečenicu i svi su jednostavno zaključili da je to potpuno prikladno.”

Demokrate su svojom retorikom poticale nerede u Portlandu i Seatlu

Lidere demokrata optužio je za poticanje nereda u raznim gradovima prošlog ljeta svojom retorikom.

“Ako pogledate šta su rekli drugi ljudi, političari na visokom nivou, o neredima tokom ljeta, užasnim neredima u Portlandu i Seattlu i raznim drugim mjestima – to je bio stvarni problem, ono što su oni rekli”, rekao je predsjednik.

Takođe je rekao da kompanije društvenih medija poput Twittera i Facebooka “čine katastrofalnu grešku” zabranom njegovih naloga. “Oni dijele i razdvajaju i pokazuju nešto što sam dugo predviđao”, rekao je on.

(Global CIR/A. Jašarević)

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj