(VIDEO) PREDSJEDNIK TRAMP POZVAO NA SMIRIVANJE TENZIJA TE PORUČIO: “Svaki Amerikanac ima pravo da kaže svoje mišljenje i da bude saslušan”

“Moji dragi Amerikanci. Večeras vam se obraćam povodom zabrinjavajućih događajima protekle sedmice. Kao što sam rekao, Upad u američki kaptol udario u samo srce naše Republike, razljutio je i zgrožio milione Amerikanaca širom političkog spektra”, kazao je u uvodu svog izlaganja predsjendik Tramp.

OVU BOLEST MOŽEMO NAZVATI 'KUNG FLU': Nakon tromjesečne pauze, Tramp se  vratio u kampanju i održao veliki miting u Tulsi! - GlobalCir

“Želim biti vrlo jasan. Nedvosmisleno osuđujem nasilje koje smo vidjeli prošle sedmice. Nasilju i vandalizmu apsolutno nema mjesta u našoj zemlji i u našem pokretu.”, kazao je on.

 “Niko od mojih istinskih pristalica nikada nije mogao da podrži političko nasilje. Niko od mojih istinskih pristalica nije mogao da se ogluši na sprovođenje zakona ili našu veliku američku zastavu. Ako radite bilo šta od ovih stvari, ne podržavate naš pokret, napadate ga i napadate našu zemlju. Ne možemo to tolerisati”, rekao je Tramp i pozvao na smirivanje tenzija.

Tramp je rekao da je prošle godine bilo previše nasilja, nereda i kršenja zakona. To nasilje, rekao je, treba zaustaviti. On je dodao i da su ga tajne službe obavijestile o tome kako su mogući novi neredi u narednim danima.

“Svaki Amerikanac ima pravo da kaže svoje mišljenje i da bude saslušan”, rekao je Tramp, dodajući da to mora biti s poštovanjem i u miru.

Na kraju je pozvao na jedinstvo.

“Moramo da se usredsedimo na napredovanje cele nacije, na isporuku čudesnih vakcina, na prevazilaženje pandemije, na obnovu ekonomije, zaštitu nacionalne bezbjednosti i vladavinu zakona”, rekao je Tramp.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj