PROSVJETNI RADNICI, VOJNICI, POLICAJCI, NOVINARI… U Srbiji počinje masovna vakcinacija građana protiv koronavirusa

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je da će sutra u Srbiji početi “masovna” vakcinacija građana protiv koronavirusa.

Srbija vakcinacija

Ona je navela da će od sutra biti vakcinisani prosvjetni radnici, pripadnici vojske i policije, kao i novinari.

„Mi smo ljude koji su izrazili interesovanje već počeli da pozivamo na vakcinaciju. Molim vas da se prijavite svi u što većem broju, što brže i efikasnije uradimo ovo, brže ćemo se vratiti normalnom životu“, navela je premijerka, a prenijela Vlada Srbije.

Ocijenila je da sistem prijave za vakcinaciju preko portala eUprave funkcioniše „apsolutno savršeno“ i apelovala na prosvjetne radnike da se prijave u što većem broju s obzirom na nastavak školske godine.

„Izuzetno je važno da svi zajedno uradimo sve što je u našoj moći da djeca što duže idu u školu. Posebno je to važno za najmladje osnovce od prvog do četvrog razreda, da budu sa svojim učiteljima i nastavnicima, da se druže, socijalizuju i stiču radne navike. Zato smo i donijeli odluku da ponovo kreneo sa nastavom poslije zimskog raspusta“, kazala je predsjednica Vlade Srbije.

Navodeći da postoji „izuzetno dobar“ sistem nadzora nad novooboljelima, ona je najavila da će nadležni u saradnji sa timovima iz Instituta za javno zdravlje Srbije svakodnevno pratiti broj novooboljelih učenika, nastavnika i nenastavnog osoblja u školama.

„Pružit ćemo im svu potrebnu podršku da nastava traje što normalnije i što duže“, kazala je premijerka.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj