PUTNICI MU DAVALI HRANU, IMAO LAŽNU ISKAZNICU AERODROMA! Tri mjeseca živio na aerodromu zbog straha od zaraze koronom

Kako prenosi The Guardian, čikaška policija je ovaj vikend uhapsila 36-godišnjeg muškarca zbog neovlaštenog upada i boravka na aerodromu.

 

Indian-origin man hides at airport for three months fearing exposure to  COVID-19, World News | wionews.com

Kako policija prenosi, Aditya Singh (36)  boravio je na aerodromu tri mjeseca jer se bojao zaraze koronavirusom. Tužioci su u nedjelju izjavili kako je čovjek stigao na aerodrom Chicago letom iz Los Angelesa i tamo ostao tri mjeseca bez da ga iko primijeti. Stigao je 10. oktobra 2020. godine, a otkriven je ovog vikenda, 16. januara 2021.

Ovog vikenda, nakon skoro tri mjeseca boravka na aerodromu, Singhu su pristupili dvojica uposlenika United Airlinesa tražeći njegovu identifikaciju, ali muškarac im je pokazao lažnu identifikacijsku iskaznicu aerodroma.

Pomoćnik državnoj odvjetnika Kathleen Hagerty izjavio je kako su mu drugi putnici davali hranu, a lažnu identifikaciju pronašao je na aerodromu i odlučio zadržati se tamo zbog straha od zaraze koronavirusom.

Odjel za zračni saobraćaj u Chicagu za medije je izjavio kako je incident pod istragom te da je potvrđeno da muškarac nije predstavljao sigurnosni rizik za aerodrom i putnike koji svakodnevno cirkuliraju istim.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj