VIDEO: Jezero kao umjetničko delo koje je priroda stvorila sama!

Prizor koji se može vidjeti u jednom nacionalnom parku u Australiji nije djelo nekog umjetnika, već potpuno prirodan, mada nesvakidašnji, fenomen. Za to što smo u prilici da uživamo u njegovoj ljepoti, možemo da zahvalimo fotografu Deriju Maroniju, koji je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

jezeroooooooo-862x555

On je prvi put primjetio ovaj prirodni fenomen ljetos kada se šetao u blizini osušenog jezera Kejkora u neposrednoj blizini plaže u mestu Brums Hed na istočnoj obali Australije. Njegov dron je napravio fenomenalne snimke kanala na dnu jezera koji formiraju nešto što neodoljivo podseća na drvo, pišu na sajtu City Magazine.

U pitanju su, međutim, ostaci ulja iz obližnjeg čajnog drveća, koji su nakon oluje završili u koritu jezera. To je posebno bilo primjetno tokom osjeke, jer je jezero Kejkora kanalom povezano sa okeanom. Maroni je priznao da je ostao potpuno bez teksta kada je ugledao ovaj prizor.

On je ovo svojevrsno prirodno umjetničko delo nazvao “Drvo života”, i počeo je povremeno da posjećuje njegovu lokaciju kako bi svojim foto-aparatom dokumentovao promjene koje se dešavaju na njemu pod uticajem različitih vremenskih uslova.

Maronijeve fotografije su u decembru postale viralne, a on je dobio ponudu da o njima i prirodnom fenomenu koji ih je inspirisao govori za medijske kuće kao što su BBC, Gardijan i Independent.

Maroni nastavlja da redovno na svom Instagramu objavljuje slike i klipove “Drveta života”.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj