NJEMAČKI VICEKANCELAR BRUTALNO NAPAO ŠEFICU EVROPSKE KOMISIJE: „To što se dešava u Briselu, što su uradili Evropska komisija i Von der Layen, je prava svinjarija“

Njemački vicekancelar Olaf Šolc, uz upotrebu psovki, kritikovao predsjednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen zbog propusta u nabavci vakcina protiv koronavirusa.

Image result for olaf scholz von der leyen

Šolc je, na sjednici vlade, prema pisanju “Bilda”, ocijenio da je “nabavka vakcina ‘usr…’ sprovedena”. Kazao je da lično nema želju da se „takvo sra..“ ponovi u procesu vakcinacije u Njemačkoj.

Šolc je, s tim u vezi, jasno pomenuo fon der Lajen i okrivio je za neuspjeh nabavke vakcina. „To što se dešava u Briselu, što su uradili Evropska komisija i Fon der Lajen, je prava svinjarija“, ljutito je naglasio njemački vicekancelar.

Prema „Bildu“, kancelarka Angela Merkel dozvolila je Šolcu da psuje, ali je, kada je pomenuto ime Fon der Lajen, prekinula ispad ljutnje vicekancelara. Kako list prenosi iz krugova vladajuće CDU, Merkel je jedina političarka koja i dalje brani Fon der Lajen.

Dnevnik navodi da Fon der Lajen već nekoliko dana u Briselu i Berlinu traži partijske kolege koje bi stale uz nju nakon neuspješnog procesa nabavke vakcine, i koje bi joj pružile javnu podršku.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj