‘RATOVALI SMO KAO SAVEZNICI U OBA SVJETSKA RATA’: Bajden pisao Vučiću

Predsjednik SAD-a Džozef Bajden uputio je pismo-čestitku predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

Image result for bajden opanci global cir

U ime američkog naroda, upućujem iskrene čestitke Vama i Vašim sugrađanima povodom Dana državnosti Srbije 15. februara – kaže se u čestitki.

Bajden je istakao da, imajući u vidu 140 godina partnerstva dviju zemalja, SAD ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrednosti.

I dalje ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija – naveo je predsjednik SAD-a.

Pružamo vam podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja, uključujući uvođenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na formalno međusobno priznanje – poručio je Bajden u čestitki koju je uputio Vučiću.

Snaga naših odnosa temelji se na dubokoj historiji veza između naših naroda koji su ratovali kao saveznici u oba svjetska rata i mi izuzetno cijenimo veliki doprinos koji su Srbi dali američkom društvu u mnogim oblastima. Takođe cijenimo našu blisku saradnju u borbi protiv pandemije kovid-19, dok se zajedno suočavamo sa ovim globalnim izazovom bez presedana – naveo je Bajden.

– Radujem se saradnji sa Vama na produbljivanju prijateljskih veza između naših zemalja i jačanju odnosa izmedju Srbije i Sjedinjenih Država. Vama i narodu Srbije želim da radosno proslavite svoj praznik – zaključio je predsjednik SAD-a.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj