STVORILI SU ČITAVU ARMIJU KOJOJ STAJEMO NA REP! Vučić: U Srbiji djeluje mafija uvezena iz Crne Gore?!

Razni funkcioneri i pripadnici policije davali su informacije grupi Veljka Belivuka, poznatijem kao Velja Nevolja, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da je Belivukova kriminalna bila ”strahovito snažna podružnica” mafijaškog klana iz Crne Gore.

Image result for vučić mafija iz crne gore

Kako je Vučić kazao na vanrednoj konferenciji za medije, u Srbiji djeluje “uvezena mafija” iz Crne Gore, prenose srpski mediji.

“Stvorene su dvije grupe, obje uvezene iz Crne Gore, ali Srbija je bila tržište za drogu, navijačke grupe su iskorištene kao i skladišta na stadionima. Riječ je o uvezenoj mafiji i ubicama koja je ovdje stvorila vojsku, bez komandanta, armiju kojoj sada stajemo na rep”, rekao je Vučić.

‘Mafijašima pomagali visoki funkcioneri policije’

Kako je naveo, ne isključuje mogućnost da su pojedini visoki funkcioneri policije pomagali i učestvovali u borbi između dvije mafijaške grupe, javljaju srpski mediji.

Ne bih isključio mogućnost da su visoki funkcioneri različitih službi pomagali tu na različite načine. Nema sumnje na operativnom nivou da je sve to teško učiniti bez nečije podrške, pomoći ili prećutne saglasnosti. Zato ovako žustro i energično radimo da se takvima suprotstavimo i da istražimo sve iz državnog aparata koji su im na različite načine pomagali“, rekao je predsjednik Srbije.

“Beograd im je bio važan kao logistički i centar trgovine drogom. Glavne vođe, poput Belivuka, imaju svog gazdu koji je danas na teritoriji Crne Gore. To su uvezene ubice i kriminalci,  a onda je ovdje stvorena strahovito snažna podružnica koja je uspjela da stvori vojsku bez vrhovnog komandanta i njegovog zamjenika koji su bili u drugoj zemlji”, kazao je Vučić u vanrednom obraćanju.

Prema njegovim riječima, jednom od dva suprotstavljena kriminalna klana iz Crne Gore, u Srbiji bile dostupne informacije o kretanju pripadnika drugog klana.

Pohvalio je koordinaciju Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) i policije koji po njegovim riječima, “nikada nisu bili bolje uvezani” nego danas.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj