VAKCINA ZA STRANE RADNIKE I AZILANTE! Tel Aviv: Počelo besplatno vakcinisanje stranih državljana!

Deseci tražitelja azila i stranih radnika u izraelskom gradu Tel Avivu stajali su u redovima u utorak kako bi primili prvu dozu vakcine COVID-19, u okviru inicijative za imunizaciju stranih državljana.

Image result for TEL AVIV VACCINE FOREIGNERS

Gradska vijećnica u Tel Avivu i Medicinski centar Sourasky počeli su besplatno davati vakcine stranim državljanima, od kojih su mnogi tražitelji azila bez dokumenata.

Prvog dana rada, centar za vakcinaciju u južnom Tel Avivu, u kojem se nalazi velika migrantska zajednica, dao je vakcinu desecima stranih državljana koji su stajali u redu ispred zgrade, javlja AP.

Među primateljima vakcina su bili strani radnici sa Filipina, iz Moldavije i Nigerije, kao i sudanski i eritrejski azilanti.

Izrael je uložio napore u vakcinaciju većine svog stanovništva od kraja decembra. Prošle sedmice stavili su vakcinu na raspolaganje svim građanima starijim od 16 godina.

Do sada je dato više od 3,5 miliona prve doze vakcine Pfizer i najmanje 2,1 milion druge doze vakcine. Takođe su donirali hiljade vakcina za zdravstvene radnike u Palestini.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj