‘AMBICIOZNI PLANOVI’ ZA PRVIH 100 DANA MANDATA?! Psaki: Bajdenov cilj je vratiti učenike u škole „najmanje jedan dan sedmično“

Tokom konferencije za novinare u utorak, sekretarica za štampu Bijele kuće Jen Psaki izjavila je da je cilj predsjednika Džoa Bajdena ponovno otvaranje više od 50% škola koje će održavati nastavu u učionicama “barem jedan dan u sedmici”, a to planira uraditi do kraja prvih 100 dana njegovog predsjedništva.

Image result for Psaki: Biden Goal Is Students in School ‘At Least One Day a Week in the Majority of Schools, by Day 100’

“Njegov cilj koji je postavio je da ima većinu škola, dakle, više od 50% otvorenih u prvih 100 dana njegovog predsjedništva. A to znači neka predavanja u učionicama. Dakle, barem jedan dan u sedmici. Nadam se da će biti i više. I očito je to zavisi od toga koliko je sigurno u svakoj školi i lokalnom okrugu.”

Na ponovna pitanja novinara na šta konkretno misli kada kaže ‘neka predasvanja u učionicama’, Psaki je dodala da misli na “nastavu barem jedan dan u sedmici u većini škola, do 100. dana Bajdenovog mandata”. I da to znači podučavanje lično od strane nastavnika.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj