ČUDOM PREŽIVJELI! Mladići jedva izvukli živu glavu pred opakom lavinom, snimili zastrašujući video!

Petorica mladih Amerikanaca nekim su čudom uspjela sačuvati živu glavu pred snježnom lavinom, koja je pomela sve pred sobom na obronku planine Uintas u američkoj saveznoj državi Utah.Mladići su, kao već nekoliko desetaka puta prije tog, na omiljenom obronku došli izvoditi vratolomije na motornim sanjkama, koje su običavali snimati.

Jedan je od njih i Miles Penrose, koji je uperio kameru u prijatelja upravo u trenutku u kojem je prema njima krenula snježna lavina.

Miles je rekao da se čudi što je preživio, s obzirom na to da se od trenutka u kojem je uzviknuo da se spušta lavina, do trenutka u kojem je stajao u snijegu do prsa, nije uspio pomaknuti niti dvadeset metara.

PLEASE SHARE!!!! Today we were riding in the uintahs, the snow was great up high and it was finally feeling like we had…

Posted by Miles Penrose on Subota, 6. Februar 2021.

Kazao je da je prvo mislio da je potres, no ubrzo je shvatio što se zapravo događa.

Svog je brata Huntera pronašao u hrpi snijega iz koje je virila samo glava. Rekao je da je pratio zvuk njegova zapomaganja.

Njegov se prijatelj Craig u posljednji trenutak oslobodio sanjki, uspjevši povući povući ručicu od padobrana.

Petorica s obronka Uintas imala su sreće, no ni dan ranije u istoj je saveznoj državi snježna lavina pokupila osmero skijaša, od kojih je njih četvero poginulo. Tragedija se dogodila i početkom mjeseca kad je, također u državi Utah, 57-godišnji Kurt Damschroder zajedno s još jednim skijašem prešao granice skijališta i aktivirao snježnu lavinu u kojoj je izgubio život.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj