REPUBLIKANSKI KONGRESMEN PREDSTAVIO NOVI ZAKON: ‘Moramo napustiti Pariški sporazum i spasiti energetski sektor od Bajdenove administracije’

Kongresmen Jodey Arrington (R-TX) predstavio je u srijedu zakon koji će ohrabriti Sjedinjene Države da se povuku iz Pariškog klimatskog sporazuma i zakon koji će zahtijevati od Agencija za zaštitu okoliša (EPA) da ukalkuliše utjecaj gubitka postojećih ili stvaranja novih radnih mjesta pri svakoj narednoj odluci ili projektu.

Image result for bajden naftovod xl globalcir.com

Arrington je u izjavi od srijede rekao će Bajdenova klimatska agenda rezultirati hiljadama Amerikanaca koji će izgubiti posao.

“Prvog dana na funkciji, predsjednik Bajden počeo je provoditi krajnje ljevičarski klimatski program, ostavljajući hiljade vrijednih američkih zaposlenika u energetskom sektoru bez posla usred globalne pandemije.

Ponovnim ulaskom u Pariški klimatski sporazum, predsjednik Bajden pokazao je američkom narodu da mu je više stalo do smirivanja klimatskih alarmiranja nego do toga gdje će hiljade radnika u energetskom sektoru dobiti svoju sljedeću plaću i koliko će to sve koštati američke potrošače fosilnih goriva.

Amerikanci se bore da nađu posao, trebali bismo raditi na stvaranju radnih mjesta, a ne na njihovom uništavanju.

Potreba za fosilnim gorivima i posloviima koje ona pružaju ne može se bolje prikazati od primjera široko rasprostranjene nestašice energenata koja je u Teksasu zavladala zbog zimske oluje. Iako je ovo rijetka okolnost za Teksas, ona podsjeća na neophodnu ulogu fosilnog goriva za zajednice širom Amerike”, naveo je on.

Tokom svog prvog dana mandata, Bajden je ponovno obavezao Sjedinjene Države da se pridruže Pariskom klimatskom sporazumu i ukinuo građevinsku dozvolu za naftovod Keystone XL, što bi moglo rezultirati gubitkom desetaka hiljada radnih mjesta i povećanjem američku ovisnost o stranoj nafti i prirodnom plinu.

Drugog dana mandata, Bajden je izdao 60-dnevnu zabranu novih dozvola i zakupa za bušenja nafte i plina na saveznom zemljištu i u saveznim vodama.

(Global CIR/A. Jašarević)

Komentiraj