IRAČKA VOJSKA: Najmanje četiri rakete pogodile vojnu bazu u Iraku u kojoj su smještene američke snage!

Najmanje četiri rakete tipa ‘Katyusha’ pogodile su iračku zračnu bazu Balad sjeverno od Bagdada, u kojoj se nalazi američko osoblje, izvijestili su u subotu irački državni mediji pozivajući se na vojsku. Iračko izvješće ne spominje ranjene ili smrtne slučajeve i ne navodi ko stoji iza napada.

b4eacee2-1d90-4477-9e47-f9d8e9b8bbef-16x9-1200x676

Baza Balad ugošćuje američke snage i izvođače radova, a nalazi se oko 80 kilometara sjeverno od Bagdada. Napad dolazi nekoliko dana nakon što je američka koalicija u Iraku u ponedjeljak izjavila da je u raketnom napadu na vojnu bazu pod vodstvom SAD-a na kurdskom sjevernom Iraku ubijen civilni dobavljač i ozlijeđeno još šest osoba, uključujući američkog pripadnika službe.

Napad od ponedjeljka bio je najsmrtonosniji za snage pod vodstvom USA u posljednjih godinu dana u Iraku, gdje su eskalirale napetosti između američkih snaga, njihovih iračkih i kurdskih saveznika s jedne strane i milicija koje su povezane s Iranom s druge strane.

USA su pozvale iračke čelnike da rade na sprječavanju napada na strane ciljeve u zemlji, nakon što je raketni napad ciljao na objekt američkog veleposlanstva u Zelenoj zoni u Bagdadu u decembru.

(Global CIR/A. Jašarević)

  1. […] IRAČKA VOJSKA: Najmanje četiri rakete pogodile vojnu bazu u Iraku u kojoj su smještene američke … IRAČKE VLASTI POKRENULE ISTRAGU O NAPADU NA AMERIČKU BAZU U ERBILU! Saudijska Arabija i Emirati osudili ‘kukavičke napade koji su prijetnja sigurnosti Iraka i regije’ U IRAČKOM KURDISTANU! Raketni napad na američku bazu u Iraku, jedna osoba poginula! Objavljeno u: […]

Komentiraj