BILI ZAJEDNO U SENATU OD 1973. GODINE! Bajden posjetio starog prijatelja Bob Dolea nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća!

Predsjednik USA Džo Bajden (Joe Biden) posjetio je u subotu bivšeg senatora Boba Dolea (R-Kan.) Nakon što je Doleu ove sedmice dijagnosticiran rak pluća 4. stadija.

Image result for BIDEN BOB DOLE

Posjeta Doleu, kojeg je Bijela kuća nazvala “bliskim prijateljem” predsjednika, bila je nenajavljen i nije bila planirana na Bajdenovom javnom rasporedu. O njoj su iz Bijele kuće izvijestili tek nakon što je Bajden već stigao na sastanak s bivšim senatorom iz Kansasu i predsjedničkim kandidatom.

97-godišnji Dole rekao je ove sedmice da mu je rak dijagnosticiran “nedavno” i da će započeti liječenje u ponedjeljak. “Iako me sigurno čekaju neke prepreke, također znam da se pridružujem milionima Amerikanaca koji se suočavaju sa značajnim zdravstvenim izazovima”, rekao je Dole.

Bajden i Dole zajedno su služili u Senatu od 1973. do 1996. Dole je bio u Senatu oko 27 godina i bio je čelnik većine u Senatu od 1985. do 1987. i od 1995. do kraja svog radnog vijeka u gornjoj komori. Također je bio republikanski kandidat za potpredsjednika 1976. i kandidat za predsjednika 1996. Izgubio je obje utrke.

Prije služenja javne funkcije, Dole se borio u Drugom svjetskom ratu. Teško je ozlijeđen 1945. godine kada je ranjen u gornji dio leđa i desnu ruku, zbog čega je imao ograničenu pokretljivost u desnoj ruci i utrnulost u lijevoj ruci.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj