SUMNJA SE NA UMIJEŠANOST IRANA?! Eksplozija na izraelskom teretnom brodu koji je isplovio iz Saudijske Arabije!

Na izraelskom teretnom brodu koji je plovio sa Bliskog istoka, dogodila se eksplozija, čiji se uzrok još ne zna, što je izazvalo zabrinutost za sigurnost brodova koji plove u tom regionu u jeku porasta napetosti na relaciji između USA i Irana.

Mystery explosion rips through Israeli ship in Gulf of Oman –hours after US  attack on Iran | World | News | Express.co.uk

U saopštenju Službe za pomorske operacije Velike Britanije, brod i posada su sigurni, ali su bili primorani da se zapute u najbližu luku u Omanskom zaljevu, prenosi AP.

Brod je isplovio iz Dammama u Saudijskoj Arabiji, a za odredište mu je naveden Singapur.

Ovaj incident je podsjetio na lJeto 2019. godine kada se na istom području dogodio niz napada za koje je američka mornarica optužila Iran, što je zvanični Teheran negirao.

Izraelski Channel 13 izvijestio je da ta zemlja sumnja da iza eksplozije stoji Iran, ali nije naveo izvore za te pretpostavke, dok izraelski zvaničnici nisu odgovorili na molbe za komentar, što nije učinila niti iranska vlada.

U međuvremenu, američki predsjednik Bajden naredio je bombardovanje lokacija koje kontrolišu proiranske milicije u Siriji, pokušavajući istovremeno da oživjeti nuklearne pregovore sa Iranom.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj