(FOTO/VIDEO) NASTAVLJENI TERORISTIČKI NAPADI NA SAUDIJSKU ARABIJU: Arapska koalicija presrela balističku raketu ispaljenu iz Jemena koja je ciljala Rijad, uništeno i šest dronova napunjenih eksplozivom!

Arapska koalicija potvrdila je da je presrela i uništila balističku raketu lansiranu iz Jemena od strane snaga proiranske milicije Huta, a koja je ciljala glavni grad Saudijske Arabije Rijad. Preko noći unišeno je i šest bespilotnih letjelica napunjenih eksplozivom koje su ciljale južne saudijske gradove.

SAUDI-ARABIA-JEMEN-HUTI

Najnoviji napad na Rijad dolazi samo nekoliko sati nakon što je Arapska koalicija u subotu priopćila da je presrela i oborila eksplozivom napunjenu bespilotnu letjelicu koju su Huti lansirali prema Saudijskoj Arabiji i gradu Khamis Mushaitu.

Saudijska novinska agencija (SPA) objavila je slike kuće saudijskog državljanina u stambenoj četvrti u gradu Rijadu, na kojima se vide oštećenja od gelera presretnute balističke rakete “koju je teroristička milicija Huta lansirala u glavni grad” u subotu.

Arapska koalicija također je potvrdila da je u subotu navečer uočila lansiranje određenog broja eksplozivnih bespilotnih letjelica od strane Huta u Jemenu te da je presrela i uništila jedan dron koji je ciljao Jazan i najmanje 5 drugih koji su ciljali neke južne gradove.

(Global CIR/Amel Jašarević)

Komentiraj