‘BAJDENA SMO VAKCINISALI VEĆ 21. DECEMBRA!’ Tramp pozvao sve Amerikance da se što prije vakcinišu: Bivši predsjednik i prva dama vakcine primili u januaru u Bijeloj kući!

Bivši predsjednik USA Donald Tramp i bivša prva dama Melania Tramp vakcinisani su u Bijeloj kući u januaru 2021., kazao je američkim medijima njegov savjetnik.

MNOGO SMO TOGA NAUČILI U PROTEKLE DVIJE SEDMICE! Tramp na twitteru: 'Otkad  jadni mainstream mediji određuju ko bi trebao biti predsjednik?' - GlobalCir

Tramp je na CPAC-u (Konferenciji za konzervativnu političku akciju) u nedjelju izjavio da bi se svi Amerikanci trebali vakcinisati protiv koronavirusa. Nije navedeno koju vakcinu su primili Tramp i Melanija. Vijest o cijepljenju bivšeg predsjednika prvi je objavio New York Times.

“Pobrinuli smo se za mnogo ljudi, uključujući 21. decembra i Joea Bajdena, jer je tada primio prvu dozu”, rekao je Tramp u nedjelju na CPAC-u. “Pa, idite svi da se vakcinišete.”

U decembru je bivši generalni hirurg Jerome Adams odbranio Trampa zbog čekanja da se vakciniše nakon odobrenja vakcine Pfizer, rekavši da je bivši predsjednik imao “medicinski razlog” što to nije odmah učinio. Adams je naveo da se čekalo zbog eksperimentalnog tretmana antitijelima koje je Tramp dobio nakon zaraze virusom u oktobru.

(Global CIR/Amel Jašarević)

  1. […] ‘BAJDENA SMO VAKCINISALI VEĆ 21. DECEMBRA!’ Tramp pozvao sve Amerikance da se što prije vakciniš… […]

  2. […] ‘BAJDENA SMO VAKCINISALI VEĆ 21. DECEMBRA!’ Tramp pozvao sve Amerikance da se što prije vakcin… […]

  3. […] ‘BAJDENA SMO VAKCINISALI VEĆ 21. DECEMBRA!’ Tramp pozvao sve Amerikance da se što prije vakcin… […]

Komentiraj