SJEVERNI MORSKI PUT SKRAĆUJE PLOVIDBU ZA DESET DANA! Ruski tanker prvi probio „zimski” arktički put: Ova plovidba tokom zime kroz led od 2 metra je velika prekretnica!

Prvi put je u februaru jedan komercijalni brod prošao Sjevernim morskim putem, najkraćom trasom koja povezuje Aziju i Evropu. Ruski tanker „Kristof de Maržeri”, koji prevozi tečni gas (LNG), za 11 dana doplovio je iz kineske luke Đangsu do ruskog arktičkog terminala Sabeta.

Russian tanker cuts previously impossible path through warming Arctic

„Ova plovidba proširuje navigacijski prozor u istočnom dijelu ruskog Arktika i potvrđuje da je moguće tokom cijele godine ploviti Sjevernim morskim putem”, kaže Igor Tonkovidov, direktor brodske kompanije „Sovkomflot” za „Barenc obzerver”.

Najprometnija morska arterija, duž obala ruskog Sibira i Norveške, skraćuje plovidbu teretnim brodovima od Pacifika do Atlantika za 10 dana. Ali do sada je Severnim morskim putem moglo da se plovi samo oko 150 dana godišnje. Klimatske promjene i otapanje arktičkog leda omogućili su ovaj preokret.

Uprkos tome, ruskom tankeru dugom 299 metara od Barencovog moreuza je pomagao i atomski ledolomac „50 godina pobjede”. Kako objašnjava Tonkovidov, debljina leda u moru tokom plovidbe njihovog broda kretala se od 30 centimetara do dva metra.

Otapanje leda na Arktiku zbog klimatskih promjena pod budnim je okom Kine i Rusije, koje u tome vide šansu za unapređenje trgovine ovom trasom, mnogo „bezbjednijom” nego ona koji ide kroz Suecki kanal ili oko Rta dobre nade.

Ova prekretnica u zoni Arktika zabrinula je naučnike i ekologe, koji upozoravaju da će veći broj brodova negativno uticati na životnu sredinu celog regiona.

„Stalni je trend da se iskoristi ekonomska prilika koju pruža topljenje Arktika. Zato je ova uspješna plovidba tokom zime ujedno i opasna prekretnica, jer će izazvati ekološke i socijalne posljedice u tom regionu”, upozorava dr Nengje Liju, stručnjak za međunarodno polarno pravo sidnejskog Univerziteta Makvari.

S porastom temperature države koje gravitiraju „krovu svijeta” počele su već da se pripremaju za blisku budućnost korištenja otvorenih arktičkih voda. Ruski predsjednik Vladimir Putin postavio je cilj da do 2025. godine Sjevernim morskim putem preveze 80 miliona tona tereta, dvostruko više nego danas.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj