KOME NIJEMCI DUGUJU DRŽAVU?! Merkelova i Putin čestitali rođendan Gorbačovu: “Hvala za ujedinjenje Njemačke, s pravom se nalazite u društvu velikih”

Njemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je 90. rođendan nekadašnjem predssedniku Rusije Mihailu Gorbačovu.

MERKEL-GORBACHOV

Ona je istakla i njegov doprinos u upotpunjavanju ujedinjenja Njemačke

Vaš rođendan koristim kao povod da vam još jednom zahvalim na ličnom zalaganju za mirno prevazilaženje Hladnog rata, kao i upotpunjenje ujedinjenja Njemačke“, navela je u čestitki.

Merkel je istakla da će ostati upamćen doprinos Gorbačova ujedinjenju u slobodi, kao i njegovo trajno zalaganje za prijateljske odnose dvije zemlje.

„Možete s ponosom na današnji dan posmatrati vaše životno djelo. Za rođendan želim vam sve najbolje, prije svega zdravlje“, poručila je ona.

I Putin čestitao: S punim pravom se nalazite u društvu velikih!

I predsjednik Rusije Vladimir Putin je danas čestitao posljednjem lideru Sovjetskog Saveza Mihailu Gorbačovu 90. rođendan.

“S punim pravom se nalazite u društvu velikih, izuzetnih ljudi, vrhunskih državnika našeg vremena koji je imao značajan uticaj na tok domaće i svjetske historije”, poručio je Putin, a preneo sajt Kremlja.

Gorbačov je bio lider Sovjetskog Saveza od 1985. do 25. decembra 1991. godine, kada je podnio ostavku i došlo je do raspada SSSR-a.

(Global CIR/Agencije)

Objavljeno u:

Komentiraj