SRBIJA DOBIJA NOVI GASOVOD! Zorana Mihajlović: ‘Interkonekcija Srbija -Bugarska donijet će nam povoljnije cijene gasa’

Ministarstvo energetike Republike Srbije naredne će sedmice raspisati javni poziv za izbor izvođača na izgradnji gasne interkonekcije Srbija -Bugarska jer su dobijena sva odobrenja nadležnih evropskih institucija, uključujući i Evropsku investicionu banku.

Mihajlović: Trud pojedinaca da od Ministarstva sakriju poslovanje  Transportgasa

– Ovaj gasovod bi trebao biti operativan do maja 2022. godine. Od ogromnog je značaja jer će nam omogućiti da još više budemo tranzitna država, da diverzifikujemo i snabdjevače i puteve nabavke i omogućit će nam konkurenciju i povoljnije cijene gasa – navela je Zorana Mihajlović u Bugarskoj nakon susreta sa svojojom koleginicom Temešunkom Petkovom.

Inače, planirani kapacitet ovog gasovoda je 1,8 milijardi metara kubnih a procijenjena vrijednost investicije iznosi 85,5 miliona eura.

(Global CIR/Agencije)

  1. […] RUSIJA PODSTIČE HISTORIJSKI REVIZIONIZAM U BiH! Zaharova: Podrška formiranju nezavisnih ‘međunarodnih komisija’ u RS-u, Hag pokazao nedostatke! EKSKLUZIVNO ZA GLOBAL CIR! Muamer ef Zukorlić: Pored skromnih pameti na važnim funkcijama u Sarajevu, dušmani nam i ne trebaju! SRBIJA DOBIJA NOVI GASOVOD! Zorana Mihajlović: ‘Interkonekcija Srbija -Bugarska donijet će n… […]

Komentiraj