ZABRINJAVAJUĆE POJAVE NA KINESKOJ DRUŠTVENOJ MREŽI! Interpol upozorava: Alarmirajte roditelje, na mreži Tik-Tok širi se poziv na masovno samoubistvo!

Ministarstvo unutrašnjih poslova bh. entiteta RS-a izdalo je upozorenje zbog obavještenja koje su dobili od Interpola da je za danas, 3. marta, najavljeno masovno samoubistvo mladih osoba na društvenoj mreži Tik-Tok.

60328-viber-image-2021-01-27-18-05-32-f

Stoga su apelovali na roditelje, posebno na one koji znaju da su njihova djeca aktivna na društvenim mrežama i da imaju profil na Tik-Toku, da odmah provjere akrivnosti svoje djece na društvenim mrežama.

“Također, apelujemo i na to da im ovih dana posvete posebnu pažnju, u smislu stalnog nadzora. Iako se prema do sada prikupljenim informacijama ovaj poziv odnosi na lokalnu Tik-Tok grupu u Rusiji, pripadnici ministarstva, u cilju prevencije bilo kakve negativne posljedice, pristupaju s maksimalnom opreznošću”, navode iz MUP-a.

Iz MUP-a su istakli da se na teritoriji entiteta Republike Srpske već vrše provjere navedene informacije, odnosno da li je bilo evidentiranih prijava da se dijele navedeni ili slični sadržaji.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj