NETANYAHU SE NADA POBJEDI NA OPĆIM IZBORIMA! Tvrdi da je ‘Izrael završio sa pandemijom’

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je za ”Fox News” da je Izrael prva zemlja u svijetu koja je izlazi iz pandemije korona virusa zahvaljujući brzoj i efikasnoj kampanji vakcinacije.

Netanjahu primio vakcinu protiv korona virusa - Svet - Dnevni list Danas

Netanyahu je rekao da se sa zelenim pasošem može ići u restorane, pozorišta, na sportske događaje, ocijenivši da je jevrejska država uveliko završila sa pandemijom.

„Izrael je bio poznat i sada je, kao ‘startup nacija’. Od danas će isto biti poznat kao zemlja vakcinacije. Mi pružamo primjer svijetu, vrlo smo ponosni na to”, dodao je izraelski lider, ali je napomenuo da ne misli da je sve gotovo i da će se maske nositi još izvjesno vrijeme.

Izraelski mediji navode da zdravstveni zvaničnici u Izraelu ne dijele sasvim Netanjahuovo uvjerenje, jer su upozorili da bi novi sojevi virusa mogli da naruše planove o brzom vraćanju normalnom životu.

U Izraelu je prvom dozom vakcine „Pfizer” vakcinisano više od polovine od ukupno 9, 3 miliona stanovnika, a gotovo 40 odsto ih je primilo i drugu dozu, više nego u bilo kojoj zemlji u svijetu.

Netanyahu je najavio da će se ekonomija vratiti potpuno u kolosjek do 5. aprila. On se nada da će uspješna vakcinacija doprinijeti njegovoj pobjedi na općim izborima 23. maja.

Komentiraj