KO JE OVDJE IZDAJNIK? Nije Ivan Pernar razvaljivao Jugoslaviju, niti je zgrtao milijarde na krvavim ratovima devedesetih!

Zastupnik Živog zida u Hrvatskom saboru Ivan Pernar posljednjih je dana  najveća zvijezda hrvatske i regionalne političke scene, prije sve zbog svojih stavova i protivljenja direktivama EU-a i NATO pakta, kojima se Hrvatska direktno dovodi u konflikt sa Rusijom. Međutim, nije trebalo proći nnogo vremena da se jave dušebrižnici i zaštitnici hrvatskih ‘nacionalnih interesa’ i počnu Pernaru imputirati da je ‘ruski’ ili ‘srpski’ čovjek.

Ivan Pernar je poručio u petak kako hrvatske građane ne plaše Rusi već aktualna Vlada koja podiže poreze, te da odluku o slanju Hrvatske vojske na rusku granicu može donijeti samo Hrvatski sabor.

“Čitam u medijima da Hrvatska šalje vojsku na rusku granicu i da nam glavni tajnik NATO-a zahvaljuje na tome. Upozorio bih da će kao 1941. naša vojska tamo biti pod njemačkim zapovjedništvom. To je iracionalna, pogrešna i suluda odluka i javnost je u Hrvatskoj ne odobrava. Oni koji šokiraju javnost sa nekom tobožnjom ruskom opasnošću, mislim da je to laž koja nema veza sa zdravom pameću. Samo Hrvatski sabor ima mandat da vojnike šalje izvan granica, a Sabor nije nikakvu odluku o tome donio”, rekao je Pernar nakon stanke koju je zatražio o toj temi.

O čemu će, pitao se Pernar, Sabor odlučivati kad je odluka već donesena. “Zašto se javnost ne pita i zašto o tome nema javne rasprave i zašto nam se ova tema servira zdravo za gotovo”, pita Pernar. Zastupnike koji podržavaju takvu odluku pozvao je da “uzmu uniforme i odu na rusku granicu”.

“Gospodo iz HDZ-a, vi se smijete, a vi ste slali ljude u rat i za to vrijeme pokrali ovu državu, dok spremate novi val privatizacije radite isto. Dužnost naših vojnika je da štite naše granice, a ne granice drugih zemalja. Naše građane ne straše Rusi već ova Vlada koja podiže poreze, cijenu struje, ovršitelji koji za 2 kune uzmu 600 kuna duga. Zadnji rat koji ova država i Vlada želi pokrenuti je rat protiv siromaštva”, poručio je Pernar.

Nije Ivan Pernar zgrtao novac na krvavim ratovima devedesetih

Zanimljivo je kako najveći napadi na Pernara dolaze iz koalicije okupljene oko HDZ-a, stranke koja je tokom rata u Hrvatskoj provela kriminalnu privatizaciju i čiji je lider Franjo Tuđman zajedno sa srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem učestvovao u ‘udruženom kriminalnom poduhvatu’ pljačkanja vlastitog naroda i vlastite države, a sve u ime zaštite ‘nacionalnih interesa’.

Čak su angažovali čitavu armiju stranačkih botova zaduženih za pisanje komentara tipa ‘Vratit ćemo SAO Krajinu’ i ‘Pernar Izdajnik’.

Usred rata dva glavna lidera (Izetbegović je bio druga liga) i krojača naših sudbina, Milošević i Tuđman ”ljuti suparnici’, su bili većinski suvlasnici banke ‘Bank Franco Yugoslav’ u Parizu i za zajedničkog predsjednika banke su postavili Miloševićevog brata, Boru Miloševića!

Dakle, svih ratnih godina 92.,93.,94., hrvatska vlada, po nalogu Franje Tuđmana, paralelno sa srpskom vladom, po nalogu Slobodana Miloševića, donosi odluke o dokapitalizaciji banaka u inozemstvu i rade preko tih banaka kao da se ništa nije dogodilo. Financijski transferi su išli Beograd- Cipar, Cipar-Zagreb, na tajni račun kod zagrebačke banke koji je dalje transferiran u ‘Anglo Yugoslav bank limited’ u Londonu, ‘Bank Franco Yugoslav’ u Parizu, ‘IHB internacional handelsbank Ag’ u Frankfurtu i ‘Adria bank AG’ u Beču, poznatoj udbaškoj banci koja je likvidirana čim se počelo njuškati po njoj.

Iz Jugoslavije je, što se zna, izneseno najmanje 150 milijardi eura i to, oko 47,7 milijardi eura iz Hrvatske, 55 milijardi eura iz Srbije, nešto manje od 10 milijardi eura iz BiH, oko 3 milijarde eura iz Crne Gore i oko 50 milijardi dolara iz Slovenije.

Operacija izvlačenja novca započela je krajem 80-ih i početkom 90-ih. Kada se počelo otkrivati i kada se doznalo da bi se sredstva trebala vratiti državama, režimi u Beogradu i Zagrebu odlučuju ta sredstva prebaciti na objedinjene tajne račune pod kontrolom Hypo grupe.

Kasnije je u prvi plan izbila afera oko Hypo Banke, koja se završila samo na hapšenju i procesuiranju Ive Sanadera, dok su se ostali HDZ-ovci izvukli svaljujući pljačku stoljeća na stranačkog šefa.

Dakle, za hrvatsku su javnost bolne posebno dvije istine u ovom slučaju. Prva je ta da je rat na Balkanu 90-ih godina bio dogovoren, odnosno da su usred najžešćih ratnih sukoba tadašnji hrvatski predsjednik Franjo Tuđman i srbijanski Slobodan Milošević imali zajedničke banke u Velikoj Britaniji i Francuskoj preko kojih su zajedno izvlačili novac koji je na kraju završio na tajnim računima kod Hypo banke.

Druga bolna istina je ta da je u pranju novca ratnih profitera preko tajnih računa otvorenih kod Hypo banke sudjelovao i vrh Katoličke crkve u Hrvatskoj. Afera Hypo, dakle, nas suočava i s onim činjenicama s kojima, bojim se, još nismo spremni na suočavanje. A kamoli prihvaćanje takvih ružnih i neugodnih istina.

Vjerujem kako se u tome i kriju razlozi toga što je Afera Hypo i danas zabranjena tema u Hrvatskoj, kaže istraživački novinar Domagoj Margetić.

Putinovo odlikovanje Stipi Mesiću koje nije dao ni Srbima

Ništa od ove pljačke ne bi ni bilo da Jugoslavija nije srušena na način na koji jeste i da u njenom rušenju nisu učestvovali i sadašnji veliki zagovornici Tita i Jugoslavije, među kojima i bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić, koji je tradicionalno naklonjen SDP-u.

Dana 9. maja ove godine navršilo se tačno jedanaest godina otkako je ondašnji i sadašnji predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin odlikovao tadašnjeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića za doprinos koji su hrvatski narod i Hrvatska kao država dali u konačnoj pobjedi nad fašizmom, a sve u sklopu proslave 60. godišnjice pobjede nad ovim zlom.

Tada je, pored Mesića, odlikovanje primio i bivši rumunski kralj Mihael I, albanski predsjednik Alfred Mojsiu, grčki Karolos Papuljas, kao i bivši predsjednici Kipra Glafkos Kliridis, te konačno Poljske Vojćeh Jaruzelski, poznat i po tome što je 1981. godine proglasio vanredno stanje i zabranio nezavisni sindikat Solidarnost.

Ipak, ne možemo a da ne primjetimo da Rusija nikada Srbima i Srbiji nije dala nikakvo slično priznanje, uprkos činjenici da su Srbi dali nesrazmjerno veliki doprinos u konačnoj pobjedi sila dobra nad silama zla u Drugom svjetskom ratu.

Dakle, Mesić koji je dobio orden od Putina nije ruski čovjek, Mesić koji je pomogao u rastakanju Jugoslavije za ko zna čije interese, između ostalih i ruske,  ponovo nije ruski čovjek, ali je zato ruski čovjek Ivan Pernar koji kaže da hrvatska vojska treba štiti hrvatske granice, a ne ići po direktivama NATO-a na istočni front protiv Rusije.

Iz svega zaključujemo kako se tzv. ljevica koja je i srušila Jugoslaviju i pripremila teren za kriminalnu desnicu i ratove koji će uslijediti, našla rame uz rame sa tom istom desnicom u napadima na Živi zid i to samo zbog toga što zvanična politika ove mlade hrvatske stranke dovodi u pitanje cjelokupni sistem satkan od laži i prevara, a na kojem su profitirali i HDZ i SDP.

(Global CIR/A.Kalender)

Komentiraj