NA BALKANU NEMA SREĆE BEZ PROSPERITETNE BiH! Lagumdžija: Posebno je važno da se iz BiH pošalju poruke da je budućnost EU neupitna!

U Bosni i Hercegovini više od 20 godina nakon rata vlada relativni mir i stabilnost, iako takva situacija nije ni blizu dobroj, rekao je u Sarajevu predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić na otvorenju IX sastanka na visokom nivou u organizaciji Međunarodnog centra “Nizami Ganjavi”.

Sastanku u Bošnjačkom institutu prisustvovali su i član Predsjedništva BiH Dragan Čović, bivši predsjednik Srbije Boris Tadić i drugi gosti iz regije i Evrope.

Bivši ministar vanjskih poslova BiH i član Odbora protektora Međunarodnog centra “Nizami Ganjavi”Zlatko Lagumdžija kazao je da na Balkanu nema sreće bez prosperitetne BiH, kao društva zajedničkih vrijednosti.

Kako je rekao, posebno je važno da se iz BiH pošalju važne poruke, da je budućnost EU neupitna, te da je budućnost Balkana od ključnog značaja za budućnost Europe.

Također, dodao je, BiH je srce svih problema na Balkanu, istakavši da je u mjeri u kojoj je Balkan uspješan, u toj mjeri je bolje i BiH.

Zaključio je da je s ovog skupa bitno uputiti jasnu i preciznu poruku da ne postoji plan B niti za BiH, a ni za mirniji i prosperitetniji Balkan te da je jedini način za napredovanje ispunjavanje domaće zadaće iz europskog puta.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj