INTERNACIONALNI PROJEKAT STVARANJA ‘MUSLIMANIJE’!Duraković: Moja unučad će njima biti hamali, jer im prodajemo najvrijednije resurse koje imamo!

Bošnjački akademik Esad Duraković upozorio je da se u FBiH prodaju hiljade hektara zemlje Arapima i da je riječ o internacionalnom projektu da u tom entitetu bude stvorena “muslimanija”.

“U FBiH prodaju se hiljade hektara zemlje Arapima, a ne zna se ko s njima dolazi, odnosno kakvi remetilački faktori dolaze”, ukazuje Duraković. On je za televiziju N1 istakao da je ovo do sada prethodnica i da vlasti moraju preduzeti odgovarajuće mjere.

“Mi Bošnjaci smo historijski markirani kao smetnja, kao potencijalna opasnost. Sada se ta hipoteka povećava i povećavaju se mogućnosti da se identifikujemo kao opasan faktor”, naveo je Duraković. Prema njegovim riječima, javnosti se sve to predstavlja kao da su to investicije, a da političari i zakonodavstvo to ne vide kao problem, da se tu pere novac, da ima puno kriminala.

“Sada naši političari kažu da su to naša braća muslimani. Ja se osjećam i Bosancem, Bošnjakom, muslimanom i brinem o budućnosti svoje zemlje. Moja unučad će njima biti hamali, jer njima prodajemo najvrijednije resurse koje imamo”, upozorio je Duraković.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj