ZVANIČNA DODJELA SLJEDEĆEG PONEDJELJKA: Ronaldo dobitnik Zlatne lopte!

Kristijano Ronaldo će sljedećeg ponedjeljka u 20 časova zvanično postati dobitnik Zlatne lopte “Frans Fudbala”. Zvijezda Real Madrida, kao i sam klub, već znaju ovu informaciju, baš kao i španski mediji koji ovu vijest prenose.

Narednog četvrtka, ukoliko ne bude drastičnijih promjena planova, emisari jednog od najpoznatijih (a i najvažnijih, zbog razloga koje je i teško pobrojati) listova na svijetu stići će u Madrid kako bi sproveli tradicionalni intervju pobjednika sa zlatnim trofejom.

Čitava ceremonija biće obavljena na stadionu “Santijago Bernabeu”.

“Frans Fudbal” će u ponedeljak početi sa svojevrsnim odbrojavanjem, odnosno listanjem glasova za 30 fudbalera u užem izboru za nagradu, počevši od nominalno posljednjeplasiranog. Srebrna lopta, kako prenosi “Mundo Deportivo”, ide u ruke Lionela Mesija, koji će morati da preda titulu najvećem rivalu koji je u ovoj godini objedinio titule prvaka Evrope sa Portugalijom i Real Madridom. Nije poznato ko je treći u ovom izboru.

U konačnom izboru FIFA za najboljeg fudbalera svijeta, osim pomenutog i očekivanog dvojca, tu je još i Antoan Grizman.

Dobijanje novog individualnog priznanja možda skrene pažnju sa Ronaldovog problema (za sada samo zvanično evidentiranog na stranicama štampe) sa (ne)plaćanjem poreza. Važno je naglasiti da Zlatna Lopta predstavlja nagradu, makar nominalno, ne samo za igre samog fudbalera, već i za ono što on radi van terena.

Ovo je godina u kojoj je savez “Frans Fudbala” i FIFA raskinut. Oni su skupa od 2010. godine dodjeljivali FIFA Zlatnu loptu, koja je sada, iznova, podijeljena na dvije odvojene nagrade.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj