‘NEĆETE UKRASTI BOŽIĆ NAŠOJ DJECI’: Venezuelanske vlasti zaplijenile 4 miliona igračaka kako bi ih podijelili siromašnoj djeci za Božić

Venecuelanske vlasti uhapsile su dva rukovodioca fabrika igračaka i zaplijenile skoro četiri miliona igračaka, koje će distribuirati siromašnoj djeci za Božić. Vladini zvaničnici su optužili ove kompanije za gomilanje igračaka i bezobrazno visoke cijene uoči Božića.

Prošle nedjelje, vlada je izdala naredbu prodavcima da smanje cijene proizvoda za minimum 30%. Nakon što su se vlasnici oglušili o ovu naredbu, naoružani vojnici su upali u fabrička skladišta i zaplijenili sve igračke.

 

Navodi se kako je kompanija za distribuciju igračaka, Kreisel, lažno izvještavala o stanju u skladištima kako bi mogli igračke prodati po višoj cijenu. Iz Vlade su poručili kako je Kreisel zloupotrijebio svoju dominantnu poziciju te kako se takvi potezi neće tolerirati. “Ova operacija bi trebala biti i lekcija za druge, niti jednoj kompaniji nećemo dozvoliti da se igraju s pravima venezuelanskog naroda”, poručio je Contreras

Venecuelanska agencija za zaštitu potrošača, saopštila je: “Naša djeca su naš svijet. Nećemo im dozvoliti da vam ukradu Božić.” Ukupno, 3,821,926 igračaka je oduzeto od dvije fabrike, a vlasnici se žale da ih vladine mjere guraju ka bankrotu.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj