PAPA FRANJO PISAO ASSADU: Neka Sirija ostane model za suživot među kulturama i religijama kao što je uvijek bila!

Predsjednik Bashar al-Assad dobio je pismo od pape Franje koje mu je isporučio apostolski nuncij u Siriji, kardinal Mario Zenari, a kojeg je sirijski predsjednik peimio u ponedjeljak.

Papa Franjo je izrazio iskrenu sućut Siriji i njenom narodu u svjetlu teških okolnosti kroz koje zemlja prolazi te još jednom potvrdio stav Vatikana o osudi svih oblika ekstremizma i terorizma. Papa je u svom pismu pozvao na ujedinjenje u naporima da se okonča rat u Siriji i vrati mir, tako da ona i dalje može ostati model za suživot među kulturama i religijama kao što je uvijek bila.

Sa svoje strane, predsjednik al-Assad je čestitao Zenari na postavljenju za kardinala, ističući da je njegov ostanak u Siriji kao apostolskog nuncija nakon što je postao kardinal – što je jedini takav slučaj u svijetu – apolitičan, povijesni, i humanitarni predsedan koji prikazuje papinu veliku brigu za Siriju i njen narod.

Kardinal Zenari rekao je da mu je drago što ostaje kao apostolski nuncij u Siriji nakon što je zaređen za kardinala, ističući da je Sirija kolijevka kršćanstva i religija, te vrlo važna država koja igra ključnu ulogu u regiji, te će ona prevladati iskušenja na svome putu i postati bolja nego što je bila prije.

 

(Global CIR/SANA)

Komentiraj