IZRAELSKI MINISTAR ODBRANE: Assad je “kasapin” koji mora otići

Izraelski ministar odbrane Avigdor Lieberman izjavio je da je sirijski predsjednik Bashar al-Assad”kasapin” koji treba biti izbačen iz zemlje skupa sa svojim iranskim saveznicima.

– Po mom ličnom mišljenju, Assad je kasapin koji masakrira i ubija narod – izjavio je Lieberman na konferenciji Jevreja iz bivšeg Sovjetskog Saveza koja je održana u četvrtak navečer.

– Mislim da je na kraju krajeva u našem interesu da Iranci budu izbačeni iz Sirije – navodi on u audio snimku s konferencije u turističkom mjestu na Crvenom moru, Eliatu, koji je objavio njegov ured.

Assad uživa podršku libanskog šiitskog pokreta Hezbollah i, od prošle godine, ruskog zrakoplovstva.

Hezbollah, koji je vodio razorni rat s Izraelom u 2006., poslao je hiljade boraca da podrže sirijske vladine trupe.

Više od 310.000 ljudi ubijeno je otkako je sirijski građanski rat počeo u 2011., a više od polovine stanovništva je raseljeno i milioni su postali izbjeglice.

– S moralne tačke gledišta, mi ne možemo dopustiti da se takav masakr odvija pred očima cijelog svijeta, s hemijskim oružjem – kazao je Lieberman.

Jevrejska država nastoji limitirati svoju umiješanost u sirijski sukob, ali je izvodila sporadične zračne napade protiv Hezbollaha unutar Sirije, navodi AFP.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Nevjerovatno koliko se ovaj fašista i istrebljivač Palestinaca brine o zemlji kojoj je okupirao jedan poveliki komad teritorije,i to ponajbolji.

    Reply

Komentiraj